Львів візьме у ЄБРР кредит €25 мільйонів на проект поводження із ТПВ

Львів візьме у ЄБРР кредит €25 мільйонів на проект поводження із ТПВ

Укрінформ
Львів погодив отримання 25 мільйонів євро кредиту на розробку і розвиток проекту поводження із твердими побутовими відходами (ТПВ). Кредитором виступить Європейський банк реконструкції та розвитку. Реципієнтом - комунальне підприємство «Зелений Львів».

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«У липні минулого року між ЛМР та Європейським банком реконструкції та розвитку було підписано угоду про наміри щодо підготовки кредитного фінансування з метою реалізації інвестиційного проекту модернізації інфраструктури поводження з твердими побутовими відходами, включаючи збір відходів, переробку, утилізацію та рекультивацію полігону в с. Грибовичі в об’ємі першочергових заходів», - зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

За його словами, для подальшої реалізації намірів із залучення кредитного фінансування рада погодила позичальнику умови, на яких буде отримано кредит ЄБРР та надала гарантію для забезпечення боргових зобов’язань у встановленому порядку. Розплачуватися за позику місто буде 13 років, три із яких – пільгові.

Крім зазначеного кредиту, ЛКП «Зелене місто» залучить у якості співфінансування грант у розмірі 10 млн євро з Фонду Східноєвропейського партнерства з енергоефективності та довкілля.

Читайте також: Стало відомо, де збудують львівський сміттєпереробний завод

Як повідомляв Укрінформ, комплекс із перевантаження та переробки сміття у Львові запланували звести на території очисних споруд «Львівводоканалу». 25 січня Львівська міськрада виділила 6,7 га землі на цій території під сміттєпереробний завод. ЛКП «Зелене місто», якому було надано в користування земельну ділянку, оголосило тендер на розробку проектної документації для майбутнього будівництва механіко-біологічного комплексу з перевантаження та переробки твердих побутових відходів. За результатами відкритих торгів переможцем було визначено ТОВ «Інститут проектування «Комфортбуд». Переможець конкурсу взяв на себе зобов’язання за 2,5 місяці завершити проектні роботи.

Між тим, жителі обласного центру та приміської зони зібрали понад 1,2 тис. підписів проти будівництва сміттєпереробного заводу на території очисних споруд «Львівводоканалу». Якщо до їх голосу не дослухаються, погрожують акціями протесту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-