В.о. директора миколаївського аеропорту призначили скандально відомого депутата

В.о. директора миколаївського аеропорту призначили скандально відомого депутата

Укрінформ
Депутата Миколаївської обласної ради Федора Барну, якого свого часу однопартійці змусили вийти з фракції БПП, призначили виконуючим обов'язки директора КП "Миколаївський міжнародний аеропорт".

Про це стало відомо 19 квітня під час брифінгу в Миколаївській обласній державній адміністрації, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У Федора Барни вистачить енергії на те, щоб відновити аеропорт. До того ж, він з самого початку займався його проблемами, отож в курсі всього, що відбувається, і чітко розуміє, які перед нами стоять завдання", - сказав перший заступник голови ОДА В'ячеслав Бонь.

Обраний від фракції БПП "Солідарність" Федір Барна відомий у Миколаєві своїми скандальними вчинками. 10 червня 2016 року відразу після арешту за підозрою у корупції тодішнього першого заступника голови ОДА Миколи Романчука, він, під час сесії облради відзвітував невідомій особі під прізвиськом "Мультик" (так у Миколаєві називають відомого кримінального авторитета Михайла Титова), що пролобіював питання надання гірничого відводу ТОВ Південний кар'єр" для розробки родовища пісків "Вознесенське 1". Журналіст місцевого інтернет-видання зняв смс-переписку депутата з невідомим абонентом прямо під час голосування.

Після цього інциденту фракція БПП виступила з вимогою виходу Барни з фракції. Під тиском однопартійців він залишив фракцію, але депутатського мандата так і не здав.

У грудні того ж року троє невідомих у масках Дідів Морозів побили Барну неподалік його офісу. Тоді депутат сказав, що підозрює у цьому злочині керівництво КП "Міжнародний аеропорт "Миколаїв".

А у червні 2017-го в коридорі обласної ради сталася бійка між Барною, головою фракції "Опозиційний блок" Володимиром Фроленком і ще одним чоловіком - боксером. Інциденту передував конфлікт між депутатами на засіданні бюджетної комісії.

Читайте також: На Миколаївщині діти випробують на собі доступність у туристичній галузі

Що ж до самого аеропорту у Миколаєві, то там також не вщухають скандали. Як відомо, 18 березня скоїв самогубство 29-річний в.о. директора Владислав Волошин.

Трохи раніше директора цього підприємства Михайла Галайка піймали при спробі дати хабар в розмірі 700 тисяч гривень голові Миколаївської ОДА Олексію Савченку.

Згодом було скасовано тендер з капітального ремонту будівлі аеровокзалу на 102 мільйони гривень і розірвано договір з його переможцем.

Після смерті Волошина голову ОДА Савченка звинуватили у тиску на директора, і він пішов у відставку до з'ясування обставин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-