Радники ЦРМС вивчають вінницький досвід економічного розвитку

Радники ЦРМС вивчають вінницький досвід економічного розвитку

Децентралізація
Укрінформ
Радники Центрів розвитку місцевого самоврядування, створених за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону України, вивчають вінницький досвід регіонального та просторового розвитку.

Ознайомлення з кращими практиками проходять у рамках триденного навчального візиту профільних фахівців ЦРМС з усієї країни до Вінницького регіону, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми розбили наші навчання на три етапи, перший – це місто Вінниця і її досвід реформування основних галузей життя суспільства. Сьогодні за підтримки Вінницької міської ради та iHUB колеги знайомляться з досвідом трансформації міських просторів на прикладі Вінниці, яка має відповідні можливості завдяки великому бюджету розвитку – близько 1 млрд гривень. За ці кошти можна реалізувати досить сміливі концепції, пов’язані як з рекреаційними зонами, так і з зонами промисловими, які мають сприяти створенню нових робочих місць», - повідомив радник Вінницького ЦРМС Юрій Войціцький.

Зокрема, фахівці департаменту архітектури та містобудування розповіли гостям про вже реалізовані проекти просторової трансформації міських територій. Зокрема, про комплексну реконструкцію проспекту Космонавтів з осучасненими пам’ятниками радянської доби і футуристичними МАФами, новозбудованими фонтанами і створеною рекреаційною зоною в найбільшому спальному районі міста. Також ішлося про розвиток дорожньо-транспортної інстраструктури на прикладі капітального ремонту Київського мосту через річку Південний Буг.

Радники ЦРМС вивчають вінницький досвід просторового та економічного розвитку. Фото Антоніни Мніх

Познайомили радників ЦРМС і з проектами, які міська влада планує реалізувати у середньостроковій перспективі – це  будівництво  нового мостового переходу на Замості та нещодавно презентованою концепцією відтворення у місті стародавнього вінницького замку часів середньовіччя і створення там історико-туристичного комплексу.

Презентовані проекти є прикладом продуманого використання наявних фінансових, організаційних ресурсів міської влади, креативних рішень, а також ефективного використання ресурсів природи, туристичного потенціалу для гармонійного розвитку територіальної громади.

«Ми дивимося кращі практики впровадження проектів, спрямованих на економічний розвиток, які є у місті Вінниці та в об’єднаних територіальних громадах Вінницької області. Адже порівняно з іншими регіонами Вінниччина має багато хороших прикладів, і для радників з регіонального розвитку, просторового планування і муніципальних послуг з інших областей дуже цікаво і корисно порівняти цей досвід, щоб впровадити в своїх областях», - вважає радник з впровадження державної регіональної політики Програми «U-LEAD з Європою» Василь Кашевський.

Читайте також: У Сумах обговорюють моделі організації медичної допомоги в ОТГ

Упродовж триденних навчань їх учасники також побувають в об’єднаних громадах Барського та Жмеринського районів, де досліджуватимуть, як сільські ОТГ змінюються унаслідок реформ, а також вивчать досвід Якушинецької ОТГ як приклад розвитку об’єднаної громади в умовах домінування Вінниці як потужного економічного центру.

Програма «U-LEAD з Європою» спільно фінансується Європейським Союзом та його країнами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-