В аеропорту «Одеса» прокоментували заяву НАБУ про арешт майна

В аеропорту «Одеса» прокоментували заяву НАБУ про арешт майна

Укрінформ
Міжнародний аеропорт «Одеса» проводить правову оцінку ситуації у зв'язку з передачею його майна в управління Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами (АРМА).

Про це повідомляється на сторінці аеропорту «Одеса» у Facebook.

«Аеропорт продовжує працювати в штатному режимі - обслуговування пасажирів і повітряних суден здійснюється відповідно до добового плану польотів і сезонним розкладом. Нині проводиться правова оцінка ситуації, що склалася. Аеропорт є сертифікованим Державіаслужбою України підприємством, яке входить до складу авіаційного транспорту України, його діяльність пов'язана із забезпеченням безпеки польотів і пасажирів, і будь-яке втручання може призвести до незворотних наслідків. Упевнений, що вищезазначені дії державних органів не повинні призвести до зупинки або збоїв у роботі діючого міжнародного аеропорту", - зазначив директор ТОВ «Міжнародний аеропорт «Одеса» Павло Прусак.

10 квітня 2018 року НАБУ повідомило про арешт майна Одеського аеропорту і про передачу його в управління АРМА.

Читайте також: Арештоване майно аеропорту "Одеса" передали АРМА

Як повідомили в НАБУ, рішення про арешт цих активів і подальшу передачу АРМА ще 29 березня ухвалив слідчий суддя Солом'янського райсуду Києва. Він задовольнив клопотання детективів НАБУ і прокурорів САП, які здійснюють досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом зловживання службовим становищем посадовими особами Одеської міської ради та ТОВ «Одеса ейрпорт девелопмент» (ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України).

Арешт майна, орієнтовна вартість якого, за попередніми оцінками, становить близько 2 млрд грн, має забезпечити виконання завдань кримінального судочинства і стане основою для повернення майна територіальній громаді міста Одеса.

Читайте також: Спецконфіскація майна: АРМА розповіла про елітні квартири у Києві

Як встановило слідство, в 2011 році, всупереч вимогам законодавства, відбулося відчуження комунального майна міжнародного аеропорту «Одеса» на користь підприємців Бориса Кауфмана і Олександра Грановського (через них об'єкт взяла під контроль так звана «сім'я» колишнього президента Януковича, - «Думська»). Відчуження відбулося в результаті створення Одеською міською радою та ТОВ «Одеса ейрпорт девелопмент» (бенефіціарними власниками якого на той момент були Кауфман і Грановський) спільного ТОВ «Міжнародний аеропорт Одеса», до статутного фонду якого було передано майно КП «Міжнародний аеропорт Одеса». У створеному ТОВ громада отримала 25% статутного капіталу, інші 75% відійшли приватним підприємцям.

Розслідування цих фактів детективи НАБУ здійснюють з червня 2016 року. Головним фігурантом провадження є мер Одеси. Саме Труханов, перебуваючи на посаді голови міської фракції Партії регіонів, фактично керував голосуванням муніципальних зборів за приватизацію аеропорту - він змушував окремих депутатів натискати зелені кнопки. Згодом, вже ставши мером, він підписав мирову угоду з власниками підприємства, закріпивши їх права на об'єкт.

ТОВ «Міжнародний аеропорт «Одеса» є спільним підприємством, учасниками якого є Одеська міська рада з часткою в розмірі 25% статутного капіталу і ТОВ «Одеса аеропорт девелопмент» з часткою 75% у статутному капіталі товариства.

За результатами березня 2018 року Міжнародний аеропорт "Одеса" продовжує демонструвати зростання показників. У березні 2018 року підприємство обслужило 91 794 (73 112 на міжнародних і 18 682 - на внутрішніх рейсах) пасажира, що на 13,5% більше порівняно з показником за аналогічний період 2017 року.

За підсумками першого кварталу 2018 року перевезено 258 490 пасажирів і обслужено 2873 рейси. Зростання, порівняно з показниками 2017 року, становило 16,7% і 8,33% відповідно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-