Рада може перейменувати Дніпропетровську область

Рада може перейменувати Дніпропетровську область

Укрінформ
Проект змін до Конституції України щодо перейменування Дніпропетровської області на Січеславську зібрав необхідну кількість підписів народних депутатів.

Про це повідомив народний депутат Андрій Денисенко на сторінці у Facebook.

"Маю на руках 150 підписів народних депутатів під проектом змін до Конституції України - за перейменування Дніпропетровської області на Січеславську", - повідомив Денисенко.

Він додав, що під проектом поставили свої підписи депутати різних фракцій та груп, окрім "Опозиційного блоку". Вже після Великодніх свят депутат планує зареєструвати проект в апараті Верховної Ради.

Як повідомлялося, науковці, під час круглого столу в Укрінформі наголосили, що перейменування Дніпропетровської області має відбутися згідно із законом про декомунізацію, це є питанням національної безпеки.

Читайте також: Перейменування Дніпропетровської області на Січеславську: обговорення ініціативи

Також дніпровські активісти 24 січня зареєстрували на сайті Президента петицію "Січеславська - так! Повернемо Дніпропетровській області історичну назву!". Її подав директор ГО "Правозахисна група "Січ" Дмитро Рева з ініціативи та підтримки нардепа Андрія Денисенка, який раніше виступив з успішною ініціативою перейменування міста Дніпропетровська у Дніпро. Наразі збір підписів триває.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-