СБУ затримала виконавців підриву Меморіалу Орлят у Львові

СБУ затримала виконавців підриву Меморіалу Орлят у Львові

Укрінформ
Співробітники Служби безпеки України затримали двох виконавців підриву польського Меморіалу Орлят на Личаківському кладовищі у Львові, які також підпалили польський туристичний автобус.

Про це повідомив голова СБУ Василь Грицак під час робочої поїздки на Одещину, йдеться на сайті відомства.

«Днями співробітники СБ України затримали двох виконавців підриву польського Меморіалу Орлят на Личаківському кладовищі у Львові, які також підпалили польський туристичний автобус. За наявною інформацією, фінансування терактів здійснювалося оточенням екс-президента-втікача під кураторством російських спецслужб», - повідомив очільник СБУ.

Він наголосив, що співробітники СБ України зірвали майже сто спроб інспірування штучних протестних акцій, націлених на дестабілізацію ситуації у державі в інтересах Росії.  «Служба заблокувала наміри спецслужб РФ провести приховану федералізацію та автономізацію кількох регіонів України, зокрема і в Одеській області», - наголосив голова СБУ.

За його словами, з початку року Служба запобігла низці зухвалих терактів, які планувалися російськими спецслужбами у центрі Києва проти мирних громадян та політичних діячів. Ключовий акцент кремлівські куратори також роблять на інспіруванні міжетнічних конфліктів та дестабілізації ситуації в окремих областях країни. «Нещодавно ми викрили організоване угруповання, яке за вказівкою з РФ здійснило акти вандалізму щодо об’єктів національно-культурної спадщини національних меншин у різних регіонах України», - зазначив Грицак.

Читайте також: Спецслужби РФ готували ще одну "республіку" в Запорізькій області - ЗМІ

Він зауважив, що російські спецслужби не залишають спроб розхитати ситуацію, зокрема у Бессарабії, раніше успішно  блокованих СБУ. «Я хочу відчути «пульс», з яким працює управління, та здатність колективу відповідати на виклики, що існують у такому складному регіоні», - підкреслив голова СБУ.

Раніше повідомлялося, що ввечері 13 березня невідомі кинули вибуховий предмет на території Личаківського цвинтаря біля польського Меморіалу орлят.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-