Порошенко підкреслив важливість заохочувати дітей нацменшин вчити українську мову

Порошенко підкреслив важливість заохочувати дітей нацменшин вчити українську мову

Укрінформ
Президент Петро Порошенко під час робочої поїздки до Донецької області поспілкувався з представниками грецької громади Маріуполя.

Про це інформує прес-служба глави держави.

Президент підкреслив важливість заохочувати маленьких дітей вчити українську мову, бо вони повинні знати і свою мову, і державну мову – українську.

«Я дуже дякую вам за потужну підтримку нашого мовного законодавства. Захищаючи право маленьких дітей вчити українську мову, ми захищаємо їх від дискримінації. Діти будуть знати і мову національних меншин, і державну мову», - сказав Порошенко.

Президент також зауважив, що планує запросити прем’єр-міністра Греції Алексіса Ципраса відвідати Маріуполь та місця проживання грецької громади на Приазов’ї.

«Ми домовимося, приїдемо з нашими грецькими партнерами, подивимося для того, щоб греки разом з нами започаткували кілька важливих проектів і щодо навчання, і щодо будівництва, і щодо підтримки церкви. І багато інших речей, які будуть виходити від вас, і я буду це захищати», - сказав Президент.

Читайте також: Путін не сприяє встановленню "великоднього перемир'я" на Донбасі - Президент

Як повідомлялося, 28 вересня 2017 року набув чинності новий український закон про освіту. Його норма щодо державної мови освіти викликала критику в деяких колах в Україні і за кордоном, зокрема Угорщині.

Перехідні положення закону передбачають поступове збільшення кількості навчальних предметів, що вивчаються українською мовою.

Будапешт побачив у цьому порушення прав угорської меншини. Київ ці звинувачення відкидає.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-