Путін не сприяє встановленню

Путін не сприяє встановленню "великоднього перемир'я" на Донбасі - Президент

Укрінформ
Президент Росії Володимир Путін не сприяє встановленню на Донбасі так званого великоднього перемир'я, незважаючи на те, що підтримав спільну заяву лідерів країн "нормандської четвірки" щодо цього перемир’я. 

Про це написав на своїй сторінці у Twitter Президент України Петро Порошенко.

"З 30 березня ми знову намагаємося забезпечити режим припинення вогню з нагоди Великодніх свят. Розраховую, що цього разу Москва нарешті слідуватиме букві і духу документа, під яким стоїть підпис президента РФ", - написав він. 

Як повідомляє сайт глави Української держави, в рамках робочої поїздки до Донецької області в Маріуполі Порошенко також зауважив: "Яке я поставив завдання? 30 березня, відповідно до заяви президента України, канцлера Німеччини, президента Франції – і ми дотисли Путіна, щоб він зробив таку саму заяву, а він цього разу відмовлявся це робити – щоб було (встановлено – ред.) перемир’я". 

Глава держави додав, що кожен свій робочий день починає із заслуховування інформації про ситуацію на фронті.

"Наші війська чітко виконують накази Верховного Головнокомандувача щодо припинення вогню", - підкреслив Президент. 

Водночас він висловив жаль з приводу недотримання режиму припинення вогню з боку проросійських бойовиків та зазначив, що сьогодні було 11 обстрілів, в тому числі із важкого озброєння. "Це неприйнятно", - сказав глава держави.

Порошенко також повідомив, що у поїздці його супроводжують міністр оборони Степан Полторак та начальник Генерального штабу Збройних сил України Віктор Муженко. 

Як повідомляв Укрінформ, 26 березня у Мінську Тристороння контактна група щодо Донбасу підтвердила намір встановити "всеосяжне, стійке і необмежене припинення вогню", починаючи з 30 березня 2018 року 00:01 (за київським часом)".

У четвер, 29 березня, на сайті Президента України з’явилася спільна заява лідерів країн "нормандської четвірки" щодо підтвердження відданості Мінським угодам. У заяві також вітається домовленість щодо поновлення з 30 березня режиму припинення вогню з нагоди Великодніх свят.

Читайте також: Бойовики здійснили 11 обстрілів позицій ЗСУ, поранивши двох військових

Заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко висловила думку, що підтримка президентом РФ Путіним спільної заяви лідерів країн "нормандської четвірки" щодо "великоднього перемир’я" на Донбасі покладає на нього відповідальність за дотримання тиші.

Як відомо, минулої доби бойовики російсько-окупаційних військ продовжували зривати "великоднє перемир’я", здійснивши 11 обстрілів позицій українських військових. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-