Київ та Львів проведуть акцію

Київ та Львів проведуть акцію "Великдень для героїв"

Укрінформ
У Києві та Львові 2 та 3 квітня відбудеться акція "Великдень для героїв", учасники якої пектимуть паски для захисників України.

Про це Укрінформу повідомила прес-служба Національного музею Революції Гідності.

"Цього разу до дійства долучаються музиканти: співачка, президент мистецької агенції "Територія А" Анжеліка Рудницька, співачка Наталка Карпа, лідер гурту "Мандри" Сергій Фоменко та вокальна формація "Піккардійська Терція". Вони пектимуть паски й розмальовуватимуть писанки для захисників України", - ідеться в повідомленні.

Як зазначається, на святі будуть міністр культури України Євген Нищук, генеральний директор Національного музею Революції Гідності Ігор Пошивайло та інші відомі співвітчизники. Разом з ними в урочистих заходах візьмуть участь родини Героїв Небесної Сотні, майданівці та ветерани АТО, працівники Національного музею Революції Гідності, Українського інституту національної пам’яті, Львівської майстерні шоколаду та кав’ярні "Kredens Cafe".

"Як і рік тому, частину пасок і писанок буде передано тим військовослужбовцям, яким у великодній час випало виконувати свій обов’язок на передовій. Окрім того, за давнім великоднім звичаєм складуть шану загиблим патріотам: 107 пасок буде покладено до меморіалу на алеї Героїв Небесної Сотні, адже в такий спосіб наші предки вшановували своїх померлих родичів. Писанками буде прикрашено дерева на алеї", - зазначають організатори акції.

Читайте також: Очима карикатуриста: Як українська діаспора у США святкувала Великдень

У програмі також - майстер-клас із писанкарства для дорослих і дітей, спільне приготування пасок - від замішування тіста до випікання.

Акції відбудуться: 2 квітня, 10:00 / Київ, вулиця Антоновича, 45 / Львівська майстерня шоколаду; 3 квітня, 10:00 / Львів, вулиця Валова, 5 / "Kredens Cafe".

Організатори та партнери: Національний меморіальний комплекс Героїв Небесної Сотні - Музей Революції Гідності, ГО "Об’єднання родин Небесної Сотні та активістів Революції Гідності", Львівська майстерня шоколаду, "Kredens Cafe".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-