На Харківщині 16 громад об'єднали 210 тисяч осіб

На Харківщині 16 громад об'єднали 210 тисяч осіб

Децентралізація
Укрінформ
У Харківській області на сьогодні створено 16 об'єднаних територіальних громад, в яких об'єдналися 210 тис. осіб.

Про це сказав журналістам голова Харківської облради, президент Української асоціації районних і обласних рад Сергій Чернов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"До складу 16 ОТГ Харківської області ввійшли 67 місцевих рад. Кількість жителів об'єднаних громад - близько 210 тис. осіб, що становить 7,7% від загального показника населення області", - зазначив Чернов.

За його словами, в чотирьох громадах на 29 квітня призначені перші місцеві вибори.

"Що стосується ситуації в Україні, то на сьогодні в країні створено 725 об'єднаних територіальних громад, у тому числі в 40 призначено перші місцеві вибори, ще 20 чекають рішення ЦВК. У цілому 3372 місцеві ради ввійшли до складу ОТГ, що становить 30% від загальної чисельності рад. В об'єднаних громадах живе 6,3 млн осіб. Це майже 15% від загальної чисельності населення України", - додав Чернов.

Читайте також: На Житомирщині триває формування 12 нових тергромад

За його словами, в п'яти областях подолано 50-відсотковий рубіж зі створення ОТГ: "Ці громади в повному обсязі реалізують свої повноваження і додаткові можливості фінансової децентралізації. Там сформована громадська думка, що є серйозним стимулом і важелем дії для тих, хто ще в роздумах".

1 квітня 2018 року виповнюється рівно 4 роки з того моменту, як стартувала реформа місцевого самоврядування і територіальної організації влади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-