Обшуки у Черкасах: прокуратура заперечує політичний тиск на депутата

Обшуки у Черкасах: прокуратура заперечує політичний тиск на депутата

Укрінформ
Прокуратура спростовує заяви мера Черкас про те, що обшуки на фірмі родичів депутата міськради проводилися з політичних мотивів.

Про це повідомляє прес-служба Черкаської обласної прокуратури.

"У медійному просторі лунають гучні заяви окремих депутатів Черкаської міської ради та посадових осіб органу місцевого самоврядування щодо нібито здійснення правоохоронними органами на них та членів їхніх сімей тиску у зв’язку з приналежністю до окремих політичних сил", - йдеться у повідомленні.

Оскільки публікації на цю тему набули суспільного резонансу, прокуратура поінформувала про наступне.

Слідчими слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління Державної фіскальної служби у Черкаській області проводиться досудове розслідування в кримінальному провадженні за фактом умисного ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків, зборів (обов'язкових платежів) Кримінального кодексу України.

У ході досудового розслідування досліджується протиправна схема формування штучного податкового кредиту з податку на додану вартість шляхом відображення безтоварних фінансово-господарських операцій між пов’язаними суб’єктами господарювання приватного сектору економіки, що призвело до ненадходження до бюджету майже 4 млн грн податку на додану вартість.

Читайте також: НАБУ прийшло з обшуком до збанкрутілого банку

У вівторок 28 березня у рамках здійснення досудового розслідування у кримінальному провадженні проведено обшуки в офісних приміщеннях ряду підприємств, задіяних у зазначеній схемі.

У прокуратурі додали, що слідство триває, а також  акцентували увагу на тому, що  досудове розслідування та проведені в ньому слідчі дії пов’язані виключно з встановленням фактичних обставин кримінального провадження та не мають жодного відношення до політичної належності власників підприємств.

Напередодні мер Черкас Анатолій Бондаренко повідомив у Facebook та заявив офіційно, що обшуки на підприємстві родичів депутата Юрія Тренкіна проводяться через приналежність мера і депутата до партії "Батьківщина".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-