НАБУ прийшло з обшуком до збанкрутілого банку

НАБУ прийшло з обшуком до збанкрутілого банку

Укрінформ
Національне антикорупційне бюро проводить обшук у "Банку "Фінансова ініціатива", що перебуває в управлінні Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

Про це повідомляє прес-служба ФГВФО.

"23 березня, приблизно о 10 годині, представники Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) розпочали проводити обшук у центральному офісі ПАТ "Банк "Фінансова ініціатива"... Представники НАБУ зламали вхідні двері у приміщенні банку з метою вилучення оригіналів документів, грошових коштів та інших цінностей. При цьому було категорично відмовлено у допуску уповноваженої особи і представників Фонду гарантування до процесу обшуку", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: У мерії Харкова - одразу два десятки обшуків

Свої дії правоохоронці обґрунтовували наявністю у них ухвали Солом’янського районного суду столиці від 16.03.2018 в рамках кримінального провадження №12016100000001664, в якій йдеться про необхідність здійснити обшук та виїмку документів. У ФГВФО заявляють, що в ухвалі немає жодного посилання на те, що саме ці дії потрібно здійснювати у ПАТ "Банк "Фінансова ініціатива".

Фонд гарантування наголошує, що занепокоєний ситуацією, яка склалася.

"Вилучення оригіналів документів, комп’ютерів, накопичувачів інформації, серверного обладнання позбавить Фонд гарантування можливості здійснювати управління з метою збереження майна та активів банку", - зазначають у прес-службі ФГВФО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-