У Дніпрі вже тиждень не вивозиться сміття - мер

У Дніпрі вже тиждень не вивозиться сміття - мер

Укрінформ
У Дніпрі склалася загрозлива ситуація з вивезенням сміття, в окремих мікрорайонах його вже не вивозили тиждень.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив міський голова Дніпра Борис Філатов.

"У місті склалася абсолютно неприйнятна ситуація з вивезенням сміття. Люди скаржаться буквально з усіх мікрорайонів і селищ, що сміття не вивозиться вже тиждень", - написав Філатов.

За його словами, причина - це "приватна монополія компанії, кінцевим власником якої є один з впливових чиновників облради".

"Вже кілька місяців ця компанія шантажує міську раду, вимагаючи багаторазово підвищити тариф на вивезення сміття", - пояснив Філатов.

За його словами, щоб продавити це питання, власники компанії вирішили використати методи італійської мафії і оголосили тихий страйк, за прикладом Неаполя, коли сміття навмисно не вивозиться.

Міський голова Дніпра пообіцяв впоратися з проблемою вивезення сміття у місті силами комунальних служб за тиждень, але при цьому він пообіцяв, що в Дніпрі не буде приватних монополій у комунальній сфері.

Читайте також: Український студент створив робота, що збирає сміття з водойм

"У Дніпрі не буде приватних монополій у комунальній сфері. Особливо монополій чиновників. Ми виділили цього року на купівлю нових сміттєвозів і контейнерів 150 мільйонів гривень. Сміттєвози, контейнери, снігоприбиральні машини, рано чи пізно, але всі будуть у міській власності. Послуги надатимуться за прийнятними цінами, і ніхто не диктуватиме нам свою волю. Наразі юристи міськради працюють з відповідними заявами до правоохоронних органів", - написав Філатов.

Також він повідомив, що зацікавлені особи, бажаючи паралізувати місто, використали і Антимонопольний комітет, намагаючись анулювати місту тендер на придбання сміттєвозів Ford, тим самим корумповані чиновники намагаються взяти мільйонне місто в заручники.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-