У Львові вшанували пам'ять В'ячеслава Чорновола

У Львові вшанували пам'ять В'ячеслава Чорновола

Фото
Укрінформ
Львів'яни вшанували пам’ять багаторічного політв'язня, Героя України В'ячеслава Чорновола, який загинув 19 років тому.

Керівництво міста та області, учні спеціалізованої загальноосвітньої школи № 46 ім. Чорновола та ліцеїсти Львівського державного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Крут, представники громадськості запалили лампадки та поклали квіти до пам’ятника Чорноволу, що у сквері «На валах», повідомляє кореспондент Укрінформу.

Потім священнослужителі провели чин панахиди, після якого відбулося громадське віче.

«У 20 столітті Україна мала три могутні постаті, які змінили хід історії – Митрополит Андрей Шептицький, Степан Бандера і В’ячеслав Чорновіл. В’ячеслав говорив, що Україна може відбутись тоді, коли вона буде українською. Шануймо В’ячеслава Чорновола, бо він на цю шану заслуговує, ми утвердимо ті ідеї, якими він жив», – зазначив під час громадського віче соратник Чорновола Михайло Косів.

Як повідомлялося, В’ячеслав Чорновіл загинув в автокатастрофі 25 березня 1999 року за нез’ясованих обставин на трасі Бориспіль-Золотоноша.

Читайте також: Рухівці вимагали на Банковій належного розслідування загибелі Чорновола

Слідчі дії розпочиналися й припинялися кілька разів. У лютому 2017 року понад 300 народних депутатів звернулися до генерального прокурора України Юрія Луценка з проханням взяти під особистий контроль розслідування вбивства Чорновола.

У Львові вшанували пам'ять В'ячеслава Чорновола / Фото: Лисейко Маркіян, Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-