Убивцю військовослужбовця засуджено до 11 років ув'язнення

Убивцю військовослужбовця засуджено до 11 років ув'язнення

Укрінформ
Судом призначено покарання у вигляді позбавлення волі терміном на 11 років військовослужбовцю, який під час конфлікту з колегою заподіяв травми, несумісні з життям.

Про це повідомляє відділ зв'язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України.

«Військова прокуратура Чернігівського гарнізону Центрального регіону України забезпечила процесуальне керівництво та професійне підтримання публічного обвинувачення у кримінальному проваджені за фактом умисного вбивства військовослужбовця за ознаками вчинення злочину, передбаченого ч.1 ст. 115 Кримінального кодексу України», - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, 17.01.2017 року у військовослужбовця військової служби за контрактом виник конфлікт зі співслужбовцем, що закінчився бійкою, в результаті чого останній отримав черепно-мозкові травми, несумісні з життям. Вбивство було вчинено з мотивів відмови потерпілого передати грошові кошти обвинуваченому для розрахунку з третьою особою, якій обвинувачений та потерпілий заборгували.

Підозрюваного у вбивстві було знайдено одразу і взято під варту.

Читайте також: Румунська поліція проведе додаткові експертизи померлого відомого журналіста

Незважаючи на категоричні заперечення своєї причетності до вчинення вбивства, вина підозрюваного була повністю доведена у ході досудового слідства завдяки скоординованій і кропіткій роботі слідчих та прокурорів у вказаному провадженні.

За результатами розгляду суд погодився із доводами публічних обвинувачів, виніс військовослужбовцю обвинувальний вирок та призначив йому покарання у виді позбавлення волі строком на 11 років.

21.03.2018 року Апеляційним судом Чернігівської області вирок суду першої інстанції було переглянуто за апеляційною скаргою обвинуваченого та залишено в силі.

Наразі вирок набрав законної сили та підлягає виконанню.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-