У чотирилапих

У чотирилапих "детективів" Донеччини - перший випускний

Фото, відео
Укрінформ
У кінологічному центрі поліції Донеччини відбувся перший випуск сертифікованих службових собак для пошуку зброї, вибухівки та наркотиків.

Про це у вівторок повідомили в поліції Донецької області.

"У кінологічному центрі поліції Донеччини відбувся перший випуск сертифікованих "детективів". 22 службових собаки з поліції та полку "Азов" отримали робочі сертифікати за трьома напрямками – пошук зброї і вибухівки, пошук наркотиків та слідова робота", - йдеться у повідомленні.

Зазначено, що це вперше в Україні кінологічний центр поліції став навчальною базою для сертифікації чотирилапих "спецназівців" різних відомств. Це дало змогу у найкоротший час підготувати загін кінологів та їх помічників, які спільно дбатимуть про безпеку у прифронтовому регіоні.

У поліції розповіли, що кінологічний центр, відроджений в Донецькій області першим заступником голови Нацполіції В’ячеславом Аброськіним, продовжує нарощувати потужності. За рік роботи центр, де на початку було лише 10 собак, виростив нове покоління службових собак, і перед службою вони мали підтвердити свої вміння на практиці.

З цією метою і було організовано навчально-тренувальні збори кінологів центру, у рамках міжвідомчої взаємодії участь у них взяли бійці кінологічного взводу полку "Азов".

Кінологічний центр поліції Донеччини

Всі собаки пройшли інтенсивне тренування та склали іспити за спеціально розробленою програмою. Навчання тривало місяць, щодня по 12 годин, без вихідних. У курс підготовки входив пошук собаками зброї та вибухівки, наркотиків, а також пошук людини за її запаховим слідом і вибірка речей.

Читайте також: Вищий пілотаж для прикордонної собаки – винюхати цигарки у бензиновому баці

Сертифікат потрібно оновлювати раз на три роки.

Фото: police.dn.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-