У Харкові до російського консульства принесли труну з “Путіним”

У Харкові до російського консульства принесли труну з “Путіним”

Фото
Укрінформ
Активісти націоналістичних організацій біля входу до генконсульства РФ у Харкові встановили труну з опудалом Путіна як символ майбутньої загибелі Російської імперії.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Підходи до будівлі з двох боків оточили поліцейські та бійці Нацгвардії. Тут же, перекриваючи доступ до входу будівлі, стоять півсотні пікетувальників з-поміж активістів ВО "Свобода", "Правого сектора" і "Національного корпусу". Вони принесли плакати з написами українською мовою: "Росія = Війна",  "Вибори на крові", "Хазяїн Кремля - загроза всій Європі", "Кохайтеся, чорноброві, та не з москалями"... Активісти також розмістили біля труни вирізану з пінопласту карту України і на очах присутніх облили червоною фарбою окуповані території Донецької і Луганської областей та Криму.

Протест під посольством РФ у Харкові / Фото: Мадієвський В'ячеслав, Укрінформ

"Ми не припустимо цього фарсу - голосування за російського царя - на території України, де країна-агресор проводить гібридну війну під гаслом "Нас там немає". З Росією не може бути ніяких відносин: ні дипломатичних, ні економічних, ні торгових, а усі генконсульства мають бути закриті. Місце імперіалістичної Росії - на звалищі історії", - сказав журналістам лідер обласної організації ВО "Свобода" Ігор Швайка.

З 8:00 до 12:00 зафіксовано спроби всього чотирьох російських виборців увійти до генконсульства, де розміщено виборчу дільницю. Всі їх припинили мирним шляхом. Зокрема, коли 75-річний пенсіонер з Уренгоя, який приїхав у Харків до рідних, занадто наполегливо намагався пройти до будівлі, чоловік у цивільному одязі ввічливо, під руку вивів його з натовпу і відвів геть від будівлі генконсульства. Як виявилося, це перемовник - офіцер поліції з нового підрозділу превентивної діяльності, покликаного запобігати можливим конфліктам.

Нині пікет активістів триває, він повинен завершитися о 20:00. Інцидентів не було. Вікна будівлі генконсульства закривають непроникні жалюзі. Відомо, що зранку усі співробітники диппредставництва з'явилися на роботу.

Читайте також: У Харкові під консульством РФ збираються протестувальники

Проїзд на вулицю Максимільянівську, де знаходиться консульство, перекритий з двох боків. На проїжджій частині стоять два автобуси з поліцейськими. Порядок біля будівлі генконсульства РФ забезпечують понад триста правоохоронців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-