У Харкові під консульством РФ збираються протестувальники

У Харкові під консульством РФ збираються протестувальники

Фото
Укрінформ
Ситуація біля консульства Росії у Харкові наразі спокійна, учасники акцій протесту проти проведення виборів президента РФ помалу збираються.

Про це повідомляє прес-служба МВС.

"Харків: ситуація біля консульства країни-агресора спокійна та контрольована. Збираються учасники акцій, наразі їх близько 20", - поінформували правоохоронці.

Протест під посольством РФ у Харкові / Фото: Мадієвський В'ячеслав, Укрінформ

Раніше повідолялося, що у Києві зранку біля Посольства РФ в Україні активісти "Національного корпусу", ВО "Свобода" та НВР "Правий сектор" розпочали 12-тигодинну акцію протесту проти проведення російських виборів. Вони також готуються до перфомансу, зокрема встановлюють символічну шибеницю.

Читайте також: В Одесі ''мінували” вулицю, де знаходиться консульство Роcії

Націоналісти зібралися на такі самі акції й біля дипломатичних представництв у Харкові, Одесі та Львові.

Водночас в Одесі надійшло повідомлення про замінування на вулиці Гагарінське плато, на якій розташоване Генеральне консульство РФ.

16 березня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков наголосив, що Україна не дозволить громадянам голосувати у диппредставництвах РФ. На територію російських дипломатичних установ для участі у виборах президента РФ допускатимуться лише дипломати.

17 березня в МЗС Росії заявили, що ці кроки суперечать Віденським конвенціям та міжнародним правозахисним нормам, зокрема положенням Конвенції про захист прав людини і основних свобод 1950 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-