У Львові біля Генконсульства РФ спалили макет Кремля

У Львові біля Генконсульства РФ спалили макет Кремля

Уточнено
Укрінформ
У Львові триває блокада Генерального консульства РФ. Близько 50 активістів «Правого сектору», «Свободи» та інших правих організацій розгорнули під дипустановою державні та червоно-чорні прапори та лозунги.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу

«Під Генеральним консульством РФ у Львові триває протестна акція. Незважаючи на заметіль, активістів більшає. «Виборців» не спостерігається. Зранку до консульства наблизилось двоє російськомовних громадян літнього віку, проте, побачивши пікет, вони передумали заходити в консульство і зазначили, що прийшли сюди за газетками»,- розповіли у львівському осередку ВО «Свобода».

Як повідомив координатор Варти-1 Ігор Зінкевич, вночі невідомі розмалювали кольорами «бандерівського» прапора одну із машин дипломатів РФ.

Порядок під консульством забезпечують наряди поліції та Нацгвардії.

Правоохоронці уточнили, що активісти палили не шини, а символічний макет Кремля.

Читайте також: Чубаров про “вибори” у Криму: Люди стурбовані погрозами звільнення з роботи

Як повідомляв Укрінформ, у Києві у неділю біля Посольства РФ в Україні, яке знаходиться за адресою Повітрофлотський проспект, 27, активісти "Національного корпусу", ВО "Свобода" та НВР "Правий сектор" розпочали 12- годинну акції протесту. Захід назвали -  "Блокада посольства РФ".

Блокування консульства РФ у Львові / Фото: Лисейко Маркіян, Укрінформ

Націоналісти планують не пропускати бажаючих проголосувати всередину Посольства РФ. У такий спосіб вони хочуть донести громадянам РФ, що кожен з них апріорі підтримує "загарбання українських земель".

Націоналісти планують бути під стінами посольства РФ до восьмої вечора, поки не завершиться голосування. О другій годині дня вони планують провести перформанс - символічно відкрити "пам'ятник Путіну".

Вони зібралися на такі самі акції й біля дипломатичних представництв в Харкові, Одесі та Львові.

16 березня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков наголосив, що Україна не дозволить громадянам голосувати у консульствах РФ. На територію російських дипломатичних установ для участі у виборах президента РФ допускатимуться лише дипломати.

17 березня в МЗС Росії заявили, що ці кроки суперечать Віденським конвенціям та міжнародним правозахисним нормам, зокрема, положенням  Конвенції про захист прав людини і основних свобод 1950 року.  У посольстві РФ в Україні заявили, що вони, зі свого боку, вживатимуть необхідних заходів для того,  щоб у день волевиявлення виборчі дільниці в російських закордонних установах в Україні були відкритими.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-