Миколаївщина без закриття шкіл

Миколаївщина без закриття шкіл "прикрутила" газ майже на 12%

Укрінформ
Миколаївщина скоротила споживання природного газу майже на 12% навіть без припинення навчального процесу у школах.

Про це стало відомо у ході засідання енергетичного штабу, повідомили у прес-службі Миколаївської ОДА.

"У Миколаївській області станом на 4 березня загальне скорочення природного газу становить 11,8%. Це перевищує визначений кризовим штабом Мінпаливенерго України критерій щодо скорочення споживання природного газу на 10%", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що станом на 3 березня Миколаїв потрапив до трійки лідерів зі скорочення споживання газу в Україні із показником (-21%).

За словами голови Миколаївської облдержадміністрації Олексія Савченка, такий показник був досягнутий тільки за рахунок скорочення споживання газу промисловими підприємствами та свідомими громадянами, не зупиняючи навчальний процес в області.

Читайте також: "Газові канікули": Міненерго пропонує відкрити школи з 5 березня

Як уже повідомляв Укрінформ, навчальний процес у школах Миколаївщини не припинили попри вимоги Міненерго про скорочення споживання газу. Адже ще з минулого року Миколаївська область почала процес переведення на альтернативне опалення бюджетних закладів.

Наразі в області більше 50% навчальних закладів перебувають на альтернативному опаленні. Тому освітня галузь складає незначний відсоток, який суттєво не впливає на загальний об’єм споживання газу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-