Вуличні вистави та духові оркестри: Одещина відзначає 86-річчя

Вуличні вистави та духові оркестри: Одещина відзначає 86-річчя

Фото
Укрінформ
Святковий поліетнічний фестиваль за участю майстрів сцени та великий ярмарок "Скарби Одещини" приурочили жителі 26 районів Одещини до 86-річчя утворення області. 

На площі перед будівлею ОДА розгорнуто імпровізовану сцену, що служить художнім майданчиком поліетнічного фестивалю, а довкола десятки барвистих наметів,  у яких  майстри різних етносів, що проживають в області, демонструють різноманітні майстер-класи: від гончарства і карбування монет до кулінарії, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Участь у ярмарку "Скарби Одещини" та поліетнічному фестивалі беруть також голова облради Анатолій Урбанський та очільник Одеської облдержадміністрації Максим Степанов. 

"Багатство Одещини - у розмаїтті культур та гармонійній єдності представників різних етностів, що населяють різні райони. Кожен з них чимось відрізняється від сусіднього, починаючи від тонкощів своєї культури і багатовікових традицій до національної кухні і давніх ремесел. От ми вирішили організувати не лише розважальну програму, залучити до акції вишивання святкового українського рушника "Сонячна Одещина", в якій взяли участь сотні вишивальниць із 26 районів, а й влаштувати зону фуд-корту та багатогранну експозицію надбань різних населених пунктів, показ товарів і дегустацію вироблюваної продукції. І мені здається, що це нам вдалося", - зазначив Степанов.

Святкову атмосферу на площі перед ОДА створюють виступи студентів та викладачів Одеського училища мистецтв і культури імені Данькевича, покази  автентично-обрядових українського і болгарського весіль, народні розваги шоу-театру "Карнавал" і козацького театру "Отаман", демонстрація 19 національних українських костюмів. Театралізоване дійство супроводжується виступом духового оркестру і виконанням весільних пісень від найкращих музик Одещини.

Читайте також: Операфест Тульчин розширять програмою для дітей та молоді

Тисячі одеситів уже відвідали  різні зони і криті повільйони 26 районів, зокрема, "Ярмарок продовольчих товарів", "Ярмарок ремесел", "Ярмарок розваг", "Ярмарок ресторанних пропозицій". Багато хто з одеситів, в тому числі члени родини голови ОДА, вперше взяли участь у "карбуванні монет", побачили "забіги в'єтнамських поросят", визначали найсмачніші голубці та дегустували вина місцевих виробників.

Особливу увагу учасників ярмарку "Скарби Одещини" викликала "Смачна галявина", де кулінари-представники різних етносів влаштували батл голубців.

Ярмарок під Одеською ОДА/ Фото Ніни Ляшонок

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-