Операфест Тульчин розширять програмою для дітей та молоді

Операфест Тульчин розширять програмою для дітей та молоді

Укрінформ
Другий Міжнародний оперний openair фестиваль OPERAFESTTULCHYN, який відбудеться у червні в м.Тульчин Вінницької області, стане триденним: програму розширять оперою для дітей та рок-оперою для молоді.

Про це на прес-конференції у Вінниці розповів режисер-постановник фестивалю Павло Третьяков, повідомляє Укрінформ.

«Одразу по завершенні фестивалю-2017 ми почали готуватися до наступного і відвідали всі найгучніші постановки Києва, Львова, Одеси, Харкова та багатьох європейських міст. Свій вибір зупинили на найкращих і всіма улюблених оперних шедеврах, живе виконання яких подарує глядачам максимум насолоди. Зокрема, як і мріяли наприкінці минулого фестивалю, цьогоріч глядачі почують і побачать одну з найкращих опер Вольфганга Амадея Моцарта «Дон Жуан». Участь у постановці візьмуть солісти Віденської опери. До того ж, програму адаптуємо таким чином, щоб залучити до опери дітей та молодь», - повідомив Третьяков.

За його словами, цьогорічний OPERAFESTTULCHYN триватиме три дні і пройде на базі палацу Потоцьких у м. Тульчин упродовж 8-10 червня. Завдяки розширенню програми фестивалю до трьох днів його глядачі побачать більше оперних шедеврів.

Загалом на фестивалі OPERAFEST TULCHYN-2018 виступлять понад 30 солістів з Австрії, Німеччини, США та України, 300 оркестрантів, 50 танцюристів, 180 учасників хорових колективів та чотири всесвітньо відомих диригенти: Оксана Линів (Австрія - Україна), Тарас Криса (США), Юрій Ярко (Україна) та Володимир Сивохіп (Україна).

Вперше на фестивалі замість традиційних театральних декорацій будуть застосовані вражаючі уяву 3D-декорації, спеціально створені для кожної з опер. А доповненням яскравих нічних програм, які розпочинатимуться по завершенні вечірніх концертів, стане 3D-меппінг-шоу.

Організатори передбачили для гостей фестивалю нові цікаві зони для відпочинку, ексклюзивне оперне меню від кулінарних партнерів, а також спеціально розроблені нові туристичні маршрути та екскурсії.

Читайте також: Українці вразили виступом на головному етнопараді Австралії

У межах фестивалю також відбудеться Форум з культурно-економічного планування, на якому світові культурні експерти та організатори найуспішніших фестивалів та мистецьких проектів будуть ділитися своїм досвідом із головами об’єднаних територіальних громад та міськими головами малих міст України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-