У Харкові суд звільнив проросійського екс-депутата з-під варти

У Харкові суд звільнив проросійського екс-депутата з-під варти

Укрінформ
Київський райсуд Харкова звільнив з-під варти проросійського екс-депутата Харківської міськради Андрія Лесика.

Про це кореспондентові Укрінформу розповів адвокат Дмитро Тихоненков.

"Засідали цілий день. Нарешті, суддя Неведомський задовольнив клопотання захисту про повернення обвинувального акта прокурору. Суддя також відмовив прокурору Слюсарю у клопотанні про продовження запобіжного заходу для Лесика у вигляді арешту, утримання в СІЗО", - зазначив Тихоненков.

За його словами, Лесика звільнили прямо в залі суду і він поїхав додому.

"Досудове розслідування буде продовжено. Лесик буде приходити за викликом прокурора як вільна людина, разом зі своїм адвокатом", - додав Тихоненков.

Читайте також: У Харкові суд скоротив перебування проросійського екс-депутата в СІЗО

За його словами, Лесик з 15 грудня 2017 року знаходився в СІЗО як підозрюваний по ч. 2 ст. 110 КК України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України особою, яка є представником влади).

Як повідомляв раніше Укрінформ, 15 лютого Апеляційний суд Харківської області скоротив перебування у СІЗО для проросийского екс-депутата Харківської міськради Андрія Лесика з 30 березня 2018 року до 2 березня 2018 року.

Читайте також: Суд у Харкові заарештував проросійського екс-депутата міськради на два місяці

Апеляційний суд відхилив прохання захисту змінити запобіжний захід для Лесика з утримання під вартою на домашній арешт або будь-який інший, не пов'язаний з позбавленням волі.

21 грудня 2017 року Апеляційний суд Харківської області залишив у силі рішення Київського райсуду Харкова щодо обрання арешту на два місяці без застави в якості запобіжного заходу для екс-депутата Харківської міськради.

15 грудня екс-депутат Харківської міськради Лесик був затриманий співробітниками СБУ і поліції на території Луганської області, де він, за його словами, лікувався.

За даними попереднього розслідування по лінії СБУ, будучи депутатом, Лесик закликав до зміни кордонів держави, а також, зокрема, в Одесі - блокувати транспортні розв'язки з метою перешкоджання пересуванню по місту військових і поліції та провести незаконний референдум.

Оскільки підозрюваний переховувався від слідства, його оголосили в розшук.

Читайте також: Луценко розповів, яких чиновників Януковича судитимуть цьогоріч

Лесик був депутатом Харківської міськради з 2010-го по 2015 рік, входив у фракцію партії "Сильна Україна", потім - фракцію "Українського вибору" Віктора Медведчука. Пізніше увійшов у фракцію "Відродження". Він також очолював харківське відділення руху Медведчука. Він неодноразово демонстрував проросійську позицію, говорячи про конфлікт на Донбасі. На святкуванні 9 Травня в 2016 році Лесик прийшов на меморіал Слави у харківському Лісопарку з георгіївською стрічкою, чим спровокував зіткнення з проукраїнськими активістами.

17 травня 2016 року депутати Харківської міськради позбавили Лесика депутатського мандата за "дії всупереч позиції партії, дешевий популізм і самопіар". 26 грудня Дзержинський райсуд Харкова відмовився скасувати рішення міськради.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-