У Харкові суд скоротив перебування проросійського екс-депутата в СІЗО

У Харкові суд скоротив перебування проросійського екс-депутата в СІЗО

Укрінформ
Колегія суддів Апеляційного суду Харківської області скоротила перебування в СІЗО для проросійського екс-депутата Харківської міськради Андрія Лесика.

Про це кореспондентові Укрінформу розповів адвокат Дмитро Тихоненков.

"Колегія суддів частково задовольнила апеляційну скаргу захисту на рішення Київського райсуду Харкова від 30 січня про продовження запобіжного заходу для Лесика до 30 березня 2018 року. А саме, колегія обмежила тримання Лесика під вартою на строк до 2 березня", - зазначив Тихоненков.

Як повідомляв раніше Укрінформ, 21 грудня 2017 року Апеляційний суд Харківської області залишив у силі рішення Київського райсуду Харкова про обрання арешту на два місяці без застави як запобіжного заходу для екс-депутата Харківської міськради Андрія Лесика, відомого своєю проросійською позицією.

Лесику оголошено підозру по ч. 2 ст. 110 УК України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України особою, яка є представником влади)".

15 грудня екс-депутата Харківської міськради  Лесика затримали співробітники СБУ і поліції на території Луганської області, де він нібито лікувався.

За даними попереднього розслідування по лінії СБУ, бувши депутатом, Лесик закликав до зміни кордонів держави, а також, зокрема, в Одесі, - блокувати транспортні розв'язки з метою перешкоди пересуванню по місту військових і поліції і провести незаконний референдум.

Оскільки підозрюваний ховався від слідства, його оголосили в розшук.

Лесик був депутатом Харківської міськради з 2010-го по 2015 рік, входив у фракцію партії "Сильна Україна", а потім - "Українського вибору" Віктора Медведчука. Пізніше увійшов до фракції "Відродження". Лесик також очолював харківське відділення руху Медведчука. Він неодноразово демонстрував проросійську позицію, говорячи про конфлікт на Донбасі. На святкуванні 9 Травня 2016 року Лесик прийшов на меморіал Слави в харківському Лісопарку з георгіївською стрічкою, чим спровокував зіткнення з проукраїнськими активістами.

Читайте також: Харківський суд залишив проросійського екс-депутата міськради у СІЗО

17 травня 2016 року депутати Харківської міськради позбавили Лесика депутатського мандату за "дії всупереч позиції партії, дешевий популізм і самопіар". 26 грудня Дзержинський райсуд Харкова відмовився скасувати рішення міськради.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-