Харківський суд залишив проросійського екс-депутата міськради у СІЗО

Харківський суд залишив проросійського екс-депутата міськради у СІЗО

Укрінформ
Апеляційний суд Харківської області залишив у силі рішення райсуду про обрання арешту на два місяці без застави у якості запобіжного заходу для екс-депутата Харківської міськради Андрія Лесика, відомого своєю проросійською позицією.

Про це кореспонденту Укрінформу розповів адвокат Дмитро Тихоненков.

"Апеляційний суд підтримав рішення суду першої інстанції про арешт на два місяці без застави - до 6 лютого 2018 року - затриманого у Луганській області екс-депутата Харківської міськради VI-VII скликань Андрія Лесика", - зазначив адвокат.

Водночас, за словами адвоката, відсутні ризики, пов'язані з іншим покаранням для обвинуваченого, не пов'язаним із арештом.

"Лесику інкримінують публікацію тексту на певну тему у Facebook 16 квітня 2014 року. Тоді для такого роду злочинів діяла санкція не 5-10 років, як зараз, а 3-5 років, і до Лесика має бути застосоване це положення", - пояснив адвокат.

Як повідомляв раніше Укрінформ, 16 грудня Київський райсуд Харкова задовольнив клопотання прокуратури області та обрав як запобіжний захід для екс-депутата міськради Андрія Лесика, відомого своєю проросійською позицією, два місяці утримання у СІЗО без застави.

Лесику оголошено підозру за ч. 2 ст. 110 КК України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України особою, яка є представником влади)".

15 грудня екс-депутат Харківської міськради Лесик затриманий співробітниками СБУ і поліції на території Луганської області, де він нібито лікувався.

За даними попереднього розслідування по лінії СБУ, будучи депутатом, Лесик закликав до зміни кордонів держави, а також, зокрема, у Одесі, - блокувати транспортні розв'язки з метою перешкоджання пересуванню містом військових та поліції, провести незаконний референдум.

Читайте також: Суд у Харкові заарештував проросійського екс-депутата міськради на два місяці

Оскільки підозрюваний переховувався від слідства, його оголосили у розшук.

Лесик був депутатом Харківської міськради з 2010 по 2015 рік, входив до фракції партії "Сильна Україна", а потім - "Українського вибору" Віктора Медведчука. Пізніше увійшов до фракції "Відродження". Лесик також очолює харківське відділення руху Медведчука. Він неодноразово демонстрував проросійську позицію, кажучи про конфлікт на Донбасі. На святкування 9 Травня у 2016 році Лесик прийшов на меморіал Слави у Лісопарку із георгіївською стрічкою, чим спровокував зіткнення з проукраїнськими активістами.

17 травня 2016 року депутати Харківської міськради позбавили Лесика депутатського мандату за "дії всупереч позиції партії, дешевий популізм та самопіар". 26 грудня Дзержинський райсуд Харкова відмовився скасувати рішення міськради.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-