Суд у Харкові заарештував проросійського екс-депутата міськради на два місяці

Суд у Харкові заарештував проросійського екс-депутата міськради на два місяці

Укрінформ
Київський райсуд Харкова задовольнив клопотання прокуратури області та обрав у якості запобіжного заходу для екс-депутата міськради Андрія Лесика, відомого своєю проросійською позицією, два місяці утримання в СІЗО без застави.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіла прес-секретар прокурора Харківської області Віта Дубовик.

"Суд відправив на два місяці у СІЗО без застави - до 6 лютого 2018 року - затриманого в Луганській області екс-депутата Харківської міськради VI-VII скликань Андрія Лесика, повноваження якого були припинені достроково", - зазначила Дубовик.

Читайте також: МЗС України висловило протест через арешт Павла Гриба в Росії

За її словами, Лесику оголошено підозру у ч. 2 ст. 110 КК України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України особою, яка є представником влади)".

Як повідомляв раніше Укрінформ, 15 грудня екс-депутат Харківської міськради Андрій Лесик був затриманий співробітниками СБУ і поліції на території Луганської області, де він нібито лікувався.

Читайте також: Затримали екс-депутат Харківської міськради заявляє, що його "викрала" СБУ

За даними попереднього розслідування по лінії СБУ, будучи депутатом, вказана особа здійснювала заклики до зміни меж території держави. Він закликав громадян, зокрема, в Одесі, блокувати транспортні розв'язки з метою перешкоджання пересуванню по місту військових і поліції, провести незаконний референдум, не підкорятися законної державної влади.

Оскільки підозрюваний переховувався від слідства, його оголосили в розшук.

Лесик був депутатом Харківської міськради з 2010-го по 2015 рік, входив у фракцію партії "Сильна Україна", а потім - "Українського вибору" Віктора Медведчука. Пізніше увійшов у фракцію "Відродження". Лесик також очолює харківське відділення руху Медведчука. Він неодноразово демонстрував проросійську позицію, говорячи про конфлікт на Донбасі. На святкуванні 9 Травня в 2016 році Лесик прийшов на меморіал Слави у харківському Лісопарку з георгіївською стрічкою, що спровокувало зіткнення з проукраїнськими активістами.

17 травня 2016 року депутати Харківської міськради позбавили Лесика депутатського мандата за "дії всупереч позиції партії, дешевий популізм і самопіар".

26 грудня Дзержинський райсуд Харкова відмовився скасувати рішення міськради.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-