Затриманий екс-депутат Харківської міськради заявляє, що його “викрало” СБУ

Затриманий екс-депутат Харківської міськради заявляє, що його “викрало” СБУ

Укрінформ
Співробітники СБУ затримали у Луганській області екс-депутата Харківської міськради Андрія Лесика, відомого своєю проросійською позицією.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив начальник прес-служби Управління СБУ у Харківській області полковник Владислав Абдула.

"Дійсно, Лесик затриманий. Проводиться розслідування. Коментарі будуть пізніше", - зазначив Абдула.

Водночас, на сторінці Лесика у Facebook з'явилася інформація про його затримання.

"Я, Лесик А.А, депутат Харківської міської ради, офіційно заявляю, що був змушений перебувати на лікуванні у Луганській області ... Сьогодні о 7:00 на мене черговий раз здійснили напад співробітники УСБУ у Харківській області... На даний момент силою проти моєї волі мене посадили в автомобіль і везуть у невідомому напрямку ...", - зазначено у повідомленні.

Як повідомляв раніше Укрінформ, 19 квітня охорона мера Харкова Геннадія Кернеса вивела із сесійної зали міськради екс-депутата Андрія Лесика, який з'явився на сесію.

Лесик був депутатом Харківської міськради з 2010-го по 2015 рік, входив до фракції партії "Сильна Україна", а потім - "Українського вибору" Віктора Медведчука. Пізніше увійшов до фракції "Відродження". Лесик також очолює харківське відділення руху Медведчука. Він неодноразово демонстрував проросійську позицію, кажучи про конфлікт на Донбасі. На святкування 9 Травня у 2016 році Лесик прийшов на меморіал Слави у харківському Лісопарку із георгіївською стрічкою, чим спровокував сутичку із проукраїнськими активістами.

17 травня 2016 року депутати Харківської міськради позбавили Лесика депутатського мандату за "дії всупереч позиції партії, дешевий популізм та самопіар".

26 грудня Дзержинський райсуд Харкова відмовився скасувати рішення міськради.

Читайте також: СБУ затримала агента російських спецслужб

30 березня 2017 року Харківський апеляційний адміністративний суд скасував рішення Харківської міськради від 17 травня 2016 року. У міськраді заявили про наміри оскаржити це рішення у касації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-