На Вінниччині U-LEAD залучає пресу до промоції об’єднання громад

На Вінниччині U-LEAD залучає пресу до промоції об’єднання громад

Децентралізація
Укрінформ
У Вінниці представникам громадських організацій та журналістам розповіли про особливості процесів децентралізації на Вінниччині та запросили до партнерства у популяризації об’єднання тергромад.

Зустріч експертів U-LEAD з очільниками громадських організацій і журналістів відбулася у понеділок 26 лютого в форматі «Дня відкритих дверей» у Вінницькому Центрі розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми запросили невелике коло учасників – представників громадських організацій та медіа, щоб розповісти про свої здобутки і про те, чим можемо бути корисними для них, а також продемонструвати можливості нашої співпраці і розповісти про те, для чого потрібні нам вони. Адже своїм головним завданням вбачаємо формування повної мапи об’єднаних громад, їхніх компетенцій та становлення ОТГ як успішних «малих держав». Громадські діячі – це лідери суспільної думки, до яких прислухаються в громадах. Тому вони можуть стати агентами змін і популяризації добровільного об’єднання громад», - повідомив директор Вінницького ЦРМС Олег Левченко.

На Вінниччині U-LEAD залучає пресу до промоції об’єднання громад. Фото Олександра Лапіна / Укрінформ

Участь у заході взяли представники регіональних фундацій, з якими Вінницький ЦРМС вже налагодив партнерські стосунки і разом працює над промоцією реформи децентралізації, міжмуніципальної співпраці та формуванням компетенцій менеджменту ОТГ.  Зокрема, участь в дискусії з питань децентралізації взяли представники обласної влади, керівники Вінницької обласної Асоціації органів місцевого самоврядування, Вінницького регіонального відділення Асоціації голів селищних та сільських рад, Вінницького регіонального відділення Асоціації міст України, а також Вінницького центру підвищення кваліфікації представників державних установ та органів місцевого самоврядування і регіонального Офісу залучення та підтримки інвестицій. Їм керівництво Вінницького ЦРМС вручило запрошення до підписання Меморандуму про співробітництво навколо об’єднання територіальних громад.

Прагне залучити до цього процесу Центр і нових партнерів - як з числа громадських організацій, так і медійників.

У межах зустрічі присутнім презентували відео про досягнення у просуванні реформи місцевого самоврядування, огляд успішних практик об’єднаних громад регіону та України, а також перспективи створення нових ОТГ.

До заходу у форматі відеоконференції долучилися представники Програми «U-LEAD з Європою», а також Житомирського та Хмельницького ЦРМС.

Читайте також: На Сумщині освітяни ОТГ ділилися досвідом роботи в умовах реорганізації галузі

Програма "U-LEAD з Європою" фінансується спільно Європейським Союзом і державами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією й підтримує реформу децентралізації та її секторальні напрямки. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-