Кропивницьким тепловикам погрожують знову відключити газ

Кропивницьким тепловикам погрожують знову відключити газ

Укрінформ
У Кропивницькому ВАТ «Кіровоградгаз» попередило теплогенеруючі компанії про можливе припинення постачання палива через заборгованість.

Про це повідомляє прес-служба міської ради Кропивницького.

"Керівництво ВАТ «Кіровоградгаз» знову намагається вдаватися до провокативних дій, викладаючи на своєму сайті в момент сильного похолодання чергову заяву про намір відключити теплогенеруючі підприємства Кропивницького від газопостачання... Підставою для відключення ВАТ «Кіровоградгаз» називає заборгованість перед підприємством", - йдеться у повідомленні.

Міський голова Андрій Райкович назвав заяву про чергове відключення обох теплогенеруючих підприємств від газопостачання "підлою" і заявив, що газовики знущаються з міста. Він наголосив, що борги теплогенеруючих підприємств мають певну структуру: значна їх частка обумовлена неповерненням державою різниці в тарифах тепловикам. І тому, на думку очільника міста, дивним виглядає шантаж від підприємства, контрольний пакет управління яким перебуває в руках держави.

"Ми підписали з НАК «Нафтогаз України» угоду про реструктуризацію боргу, неухильно дотримуємося її виконання, а 80% всіх надходжень автоматично списуються як плата за блакитне паливо", - заявив Райкович.

Він доручив своєму профільному заступнику Олександру Мосіну оперативно провести засідання комісії з надзвичайних ситуацій та підготувати звернення до органів державної влади та силових структур.

Очільник міста також попередив про недопустимість перебування на території підприємств, установ та організацій обласного центру сторонніх осіб, які зможуть вплинути на постачання газу. В умовах значного зниження температури повітря контроль за температурним режимом в закладах соціально-культурної інфраструктури Кропивницького має здійснюватися постійно.

У заяві на сайті ВАТ «Кіровоградгаз» йдеться про те, що ДП «Кіровоградтепло» ТОВ «ЦНТІ УНГА» та КП «Теплоенергетик» не погасили заборгованість за отримані послуги з розподілу природного газу в сумі 7 млн 286 тис. грн, а також не внесли попередню оплату за лютий 2018 року у сумі 6 млн 865 тис грн.

Їм пропонується провести оплату згідно наданих рахунків в термін до 1.03.2018 р. 

"В іншому випадку ВАТ «Кіровоградгаз» буде вимушене здійснити примусове припинення (обмеження) газопостачання ДП «Кіровоградтепло» ТОВ «ЦНТІ УНГА» та КП «Теплоенергетик» з 10.00 години 1 березня 2018 року шляхом відключення від газових мереж газоспоживаючого обладнання", - зазначено в заяві ВАТ.

Читайте також: У Києві через морози відновили роботу 44 пункти обігріву

Як повідомляв Укрінформ, в листопаді 2017 року «Кіровоградгаз» вже відключав котельні міста від газопостачання, мотивуючи свої дії заборгованістю теплогенеруючих компаній.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-