У Чорнобилі можуть запровадити е-перепустки

У Чорнобилі можуть запровадити е-перепустки

Укрінформ
Держагентство України з управління зоною відчуження розглядає питання щодо можливості запровадження системи електронних перепусток на територію зони відчуження для всіх категорій відвідувачів.

Про це заявив керівник ДП «Центр організаційно-технічного і інформаційного забезпечення управління зоною відчуження» (ДП ЦОТІЗ) Андрій Наумов під час зустрічі з представниками приватних компаній, які займаються організацією відвідування зони відчуження іноземними громадянами, а також громадянами України, повідомляє держагентство.

«На сьогоднішній день на підприємстві опрацьовується питання щодо можливості запровадження системи електронних перепусток на територію зони відчуження для всіх категорій відвідувачів та створення інформаційного центру у двоповерхневій будівлі на КПП «Дитятки», - зазначив він.

Також, Наумов повідомив про плани відкрити готель у м.Чорнобиль для відвідувачів зони.

"Для покращення умов перебування на території зони відчуження заплановане відкриття нового готелю в м. Чорнобиль та створення нових маршрутів до об’єктів огляду, які в подальшому будуть включені до маршрутів відвідування", - зазначили в Держагентстві з управління зоною відчуження.

Читайте також: На ЧАЕС демонтували пожежонебезпечну покрівлю під аркою конфайнмента

Організацію прийому іноземних та вітчизняних делегацій у зоні відчуження здійснює ДП ЦОТІЗ. Відвідування зони відчуження дозволяється лише за умов дотримання правил радіаційної безпеки та виконання рекомендацій особи, що супроводжує відвідувачів у поїздках та слідкує, щоб не було відхилень від встановленого маршруту при пересуванні.

Відвідування зони відчуження регламентується «Порядком відвідування зони відчуження і зони безумовного (обов'язкового) відселення», затвердженим наказом Міністерства надзвичайних ситуацій України від 2 листопада 2011 р. № 1157.

Візити організовуються і проводяться виключно на підставі програм відвідування, які погоджуються і затверджуються керівництвом ДАЗВ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-