У Харкові співробітниця банку знімала гроші з карток померлих клієнтів

У Харкові співробітниця банку знімала гроші з карток померлих клієнтів

Укрінформ
Харківська місцева прокуратура №2 оголосила про підозру колишній співробітниці одного з банків за фактом заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем та підробки платіжної картки (ч. 2 ст. 191, ч. 1 ст. 200 КК України).

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив керівник місцевої прокуратури Олександр Фільчаков.

"Встановлено, що у березні 2017 року у період відпустки керівника філії підозрювана виконувала її обов'язки. Жінці стало відомо про те, що на одній із банківських карток, що належить старенькій бабусі, накопичилося майже 200 тис. грн. Влітку 2015 року 84-річна пенсіонерка відкрила в банку два депозитних рахунки. На початку 2016 року старенька померла. Гроші залишалися у банку, на депозит нараховувалися відповідні відсотки. Нащадки своїх прав на спадок не заявляли", - зазначив прокурор.

За його словами, дізнавшись про це, співробітниця фінансової установи вирішила заволодіти коштами: "Маючи доступ до бази клієнтів, вона перевипустила банківську картку вкладниці, встановила власний пін-код та невдовзі зняла готівку".

Читайте також: Поліція затримала шахрайку, яка ошукала двох одеситів на 3 мільйони

Прокуратура звернулася до Київського райсуду Харкова з вимогою обрати для 42-річної підозрюваної запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Наразі жінку звільнили з посади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-