Поліція затримала шахрайку, яка ошукала двох одеситів на 3 мільйони

Поліція затримала шахрайку, яка ошукала двох одеситів на 3 мільйони

Укрінформ
Співробітники Київського відділу поліції Одеси викрили й затримали мешканку міста, яка ошукала двох довірливих громадян, представляючись посередником у фінансових операціях, на 3 мільйони гривень.

Про це повідомляє відділ комунікацій Одеського главку Нацполіції.

"Досудовим розслідуванням встановлено, що зловмисниця представлялася посередником у фінансових операціях і брала у потерпілих під приводом придбання виробничого обладнання, квартири в новобудові чи повернення конфіскованого товару значні суми коштів і зникала з грішми", - зазначили в поліції.

Зокрема, правопорушниця взяла в одного зі своїх знайомих понад 20 тисяч доларів нібито для придбання обладнання, яке необхідне при реалізації бізнес-проекту. Потім переконала потерпілого переказати додаткові кошти на рахунок фіктивного проекту, в якому оформила його "бізнес-партнером". І зникла після того, як отримала також кошти на будівництво квартири в одному з житлових комплексів. Усього аферистка  заволоділа 700 тисячами гривень.

Жертвою шахрайки став також місцевий підприємець, якому вона пообіцяла за грошову винагороду допомогти повернути конфіскований товар і придбати нерухомість. Під цим приводом зловмисниця виманювала протягом декількох місяців у потерпілого грошові кошти, завдавши збитків більш як на 2 мільйони гривень.

Читайте також: У США викрили створену українцем міжнародну мережу кіберзлочинців

Усвідомивши нарешті, що стали жертвами шахрайства, потерпілі звернулися до поліції. Оперативники Київського відділу поліції знайшли і затримали аферистку.

За фактами шахрайства розпочато кримінальне провадження за ознаками ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України. Зловмисниці загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 12 років з конфіскацією майна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-