Зубко назвав пріоритетні для регіонів проекти, які фінансуватиме бюджет

Зубко назвав пріоритетні для регіонів проекти, які фінансуватиме бюджет

Децентралізація
Укрінформ
Геннадій Зубко визначив пріоритетні проекти розвитку регіонів на 2018 рік, які фінансуватимуть з держбюджету. Серед них - центри безпеки, центри надання адмінпослуг, сільська медицина.

Про це віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства сказав під час зустрічі з керівництвом регіонів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми розуміємо, що сьогодні на рівні об'єднаних територіальних громад (ОТГ), на рівні областей, не завжди є можливість зібрати нормальну команду і підготувати якісні проекти. Важливо, щоб ми могли надати свої рекомендації, щоб ви могли використовувати... Реформа школи, реформа соціальних послуг, адміністративних послуг, реформа у медичній галузі - повинні опускатись на землю, матеріалізуватись і для людей означати, що є нова інфраструктура для надання послуг", - сказав Зубко.

Він додав, що програми, які фінансуються державою, відповідали державній політиці регіонального розвитку.

"Міністерство поки що розробило рекомендації, тому що ми розраховуємо, що перейдемо до вимог. І держава буде казати: "є виконання вимог - ми фінансуємо"... Ми би хотіли бачити більше шкіл, більше дитячих садків", - сказав Зубко.

Серед пріоритетних проектів на 2018 рік, які будуть фінансуватись з держбюджету, Зубко назвав центри надання адмінпослуг, центри безпеки, сільську медицину, новий освітній простір (інклюзивно-ресурсні центри і медіатека).

Читайте також: Досвід Австрії є корисним для розвитку регіонів і децентралізації в Україні - Зубко

"Хочу, щоб 2018-й був роком закінчення проектів,  розпочатих у попередніх роках", - сказав Зубко.

Він зауважив, що державною підтримкою на цей рік передбачено виділення 6 мільярдів гривень на Державний фонд регіонального розвитку, 5 мільярдів гривень на первинну допомогу у сільській місцевості, 1,9 мільярдів гривень на субвенцію ОТГ, 1 мільярд гривень - освітня субвенція для опорних шкіл, 900 мільйонів на шкільні автобуси, 370 мільйонів на спортивну інфраструктуру, 5 мільйонів гривень - субвенція на соціально-економічний розвиток.

Зубко наголосив, що всі кошти будуть передані на області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-