Досвід Австрії є корисним для розвитку регіонів і децентралізації в Україні - Зубко

Досвід Австрії є корисним для розвитку регіонів і децентралізації в Україні - Зубко

Укрінформ
Досвід Австрії і поглиблення співробітництва між нашими країнами відкриває нові можливості для регіонального розвитку та впровадження децентралізації в Україні.

На цьому наголосив віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко, коментуючи у Facebook зустріч Президента України Петра Порошенка з Федеральним канцлером Республіки Австрія Себастіаном Курцом у Відні.

"Поглиблення українсько-австрійського співробітництва відкриває нові можливості для регіонального розвитку та впровадження децентралізації в Україні. Для нас цікавим є досвід Австрії щодо визначення та розвитку пріоритетних галузей економіки для кожної федеральної землі та покращення конкурентного потенціалу земель. Запровадження таких австрійських підходів в Україні дозволить підвищити індекс конкурентоспроможності регіонів", - зазначає Зубко. 

Також він підкреслив, що для України корисний практичний досвід Австрії щодо формування політики розвитку гірських та високогірних територій, зокрема розбудови соціальної інфраструктури та стимулювання промисловості й підприємництва.

"Крім того, активізуємо співпрацю в рамках Стратегії ЄС для Дунайського регіону. Стратегія є прикладом скоординованого підходу до розвитку великого макрорегіону. Участь України в її реалізації відкриває нові можливості для співпраці з країнами-учасниками Стратегії, зокрема із Австрією. Про це йшлося на зустрічі з Федеральним Канцлером Республіки Австрія Sebastian Kurz в рамках візиту Президента України Петро Порошенко", - написав Зубко.

Читайте також: Австрійський бізнес задоволений реформами в Україні - Порошенко

Як повідомлялося, Президент Петро Порошенко 8 лютого перебуває з офіційним візитом у Відні. Візит здійснюється на запрошення Федерального президента Австрії Александера Ван дер Беллена.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-