Амбулаторія у селі: на Запоріжжі отримали 120 мільйонів для будівництва

Амбулаторія у селі: на Запоріжжі отримали 120 мільйонів для будівництва

Децентралізація
Укрінформ
Запорізька область у рамках децентралізації отримала 120 млн грн на будівництво амбулаторій і ФАПів у сільській місцевості.

Про це повідомила заступник голови Запорізької облдержадміністрації Зінаїда Бойко під час тренінгу для представників ОТГ "Управління закладами первинної меддопомоги в умовах реформування системи охорони здоров'я", який відбувся 6 лютого у Запорізькому Центрі розвитку місцевого самоврядування, створеному за підтримки Програми "U-LEAD з Європою" та Мінрегіону України.

"На сьогоднішній день саме для організації роботи сільської медицини на території виділяються кошти - кошти для будівництва амбулаторій і ФАПів, які дозволять організувати медобслуговування у найвіддаленіших селах. На Запорізьку область цього року виділено 120 млн грн. Це дозволить найближчим часом побудувати нові сучасні амбулаторії, в яких буде розташоване і житло для лікарів, які обслуговують цю територію. Це, з одного боку, дасть можливість залучати фахівців в сільську місцевість, де зараз близько 60% посад не укомплектовані, а з іншого - дасть можливість цілодобового обслуговування", - наголосила Бойко.

Читайте також: Зубко відвідав майбутній центр первинної медико-санітарної допомоги у Бердичеві

За її словами, моделі фельдшерсько-акушерських пунктів, які будуватимуться на територіях ОТГ, вже погоджені Мінрегіоном України. Вартість одного об'єкта - від 3 до 5 млн грн. З 43 ОТГ, створених на сьогоднішній день на території Запорізької області, можливість їх будівництва отримають в першу чергу ті громади, які забезпечать виділення земельних ділянок під медзаклади на максимально доступних для всіх жителів ОТГ центральних площах населених пунктів.

Управління закладами первинної медичної допомоги в умовах реформування системи охорони здоров’я / Фото: Смольєнко Дмитро. Укрінформ

Під час тренінгу, в якому взяли участь головлікарі медзакладів, керівники місцевих рад і профільні заступники голів ОТГ,  представники об'єднаних територіальних громад Запорізької області ознайомилися також з іншими можливостями, які отримають ОТГ в результаті розпочатої в Україні реформи охорони здоров'я, її ключовими етапами та особливостями кожного з них.

Програма "U-LEAD з Європою" спільно фінансується Європейським Союзом і його країнами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею і Швецією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-