Науковці вперше провели дослідження гнізд хижих птахів у зоні відчуження

Науковці вперше провели дослідження гнізд хижих птахів у зоні відчуження

Укрінформ
Фахівці Державної науково-дослідної установи «Чорнобильський центр з проблем ядерної безпеки, радіоактивних відходів та радіоекології» і Центру досліджень хижих птахів розшукали місць гніздування хижих птахів та чорного лелеки на південному сході зони відчуження.

Про це повідомляє прес-служба Державного агентства України з управління зоною відчуження, підбиваючи підсумки експедиції, що тривла другу половину січня. 

«Ми відшукали гнізда птахів і зробили попередні оцінки щодо їх чисельності. Коли вони повернуться після зими, зможемо визначити їх видову приналежність та побачити, які з гнізд вже покинуті, і тоді матимемо чіткішу картину видового різноманіття хижих птахів у зоні відчуження. Можливо, нам вдасться зафіксувати нові рідкісні види або задокументувати збільшення кількості вже відомих», - розповів заступник директора ДНДУ «Чорнобильський центр» Сергій Гащак.

За даними дослідників, у ході експедиції вдалося знайти п’ять гнізд чорного лелеки та 21 гніздо хижих птахів, у тому числі одне з них належить орлану-білохвосту і троє чи четверо – великому підорлику. До того ж фахівці зафіксували три місця гніздування сичика-горобця, присутність якого в зоні відчуження було доведено рік тому.

Читайте також: Межі Чорнобильського радіаційно-екологічного заповідника визначать до кінця року

А ще вченим вдалося натрапити на деяких представників фауни, що зимують у зоні відчуження. Серед них орлан-білохвіст, рябчик, тетерук та пугач.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-