Теракт біля Палацу спорту у Харкові: підозрюваному призначили нового адвоката

Теракт біля Палацу спорту у Харкові: підозрюваному призначили нового адвоката

Укрінформ
Фрунзенський райсуд Харкова, де слухають справу про теракт біля Палацу спорту в лютому 2015 року, коли загинули четверо і ще 11 осіб постраждали, призначив підозрюваному Сергію Башликову безкоштовного адвоката.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіла прес-секретар прокурора Харківської області Віта Дубовик.

"Підозрюваному Сергію Башликову призначили безкоштовного адвоката. Вона попросила час для ознайомлення з матеріалами справи", - зазначила Дубовик.

За її словами, наступне засідання - 7 лютого.

У той же час, адвокат двох інших обвинувачених у справі про теракт біля Палацу Спорту Дмитро Тихоненков пояснив, що у колишнього адвоката Башликова - це Олександр Шадрін - закінчилися повноваження.

За словами адвоката, суд ущільнив графік розгляду справи: "На лютий призначено 11 засідань. Якщо відняти вихідні дні, то засідання будуть проходити через день.

Як повідомляв раніше Укрінформ, 24 січня Фрунзенський райсуд Харкова на засідання у справі про вибух біля Палацу спорту в лютому 2015 року вивчав висновки судово-медичних експертиз щодо потерпілих.

Суд відмовив всім трьом обвинуваченим у їх клопотаннях, пов'язаних, зокрема, з вимогою проводити засідання в закритому режимі через погрози з боку низки осіб у залі суду, можливості для обвинувачених бути присутніми на суді за столом поруч з адвокатами, а не за скляною перегородкою, зачитування рішень і ухвал російською мовою. Обвинувачений Башликов оголосив про бойкот вимоги суду, відповідати на питання, поставлені українською мовою.

28 грудня 2017 року Фрунзенський райсуд Харкова продовжив арешт трьох обвинувачених до 23 лютого 2018 року.

Читайте також: Харківського маніяка-расисту оголосять вирок 5 лютого

24 листопада Фрунзенський райсуд Харкова відмовив у клопотанні обвинуваченого Володимира Дворнікова про відвід всієї колегії суддів з-за того, що йому відмовляють у наданні перекладача на російську мову. Також відмовлено Віктору Тетюцкому щодо зміни запобіжного заходу на такий, що не пов'язаний з арештом.

22 лютого 2015 року в Харкові при вибуху під час траурної ходи активістів біля Палацу спорту, присвяченого пам'яті героїв Небесної сотні, на місці загинули дві людини, ще двоє померли в лікарні, поранено 11 осіб. Через три дні за підозрою в теракті затримані троє харків'ян: Дворніков, Тетюцький, Башликів. За даними силовиків, їх завербували російські спецслужби, вони проходили підготовку в Бєлгороді, і за теракт повинні були отримати 10 тис. дол. Їм загрожує довічний термін. Всі троє обвинувачених відмовилися визнати провину.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-