На Житомирщині студентам запропонують стажування в ОТГ

На Житомирщині студентам запропонують стажування в ОТГ

Децентралізація
Укрінформ
Об’єднані громади Житомирщини готуються до активного залучення молоді до роботи.

Це передбачає пакет заходів «Розвиток людського потенціалу: кадрова політика в ОТГ» на 2018 рік, який  представили 30 січня на дні відкритих дверей у Житомирському Центрі розвитку місцевого самоврядування, створеному за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону. 

«Після впровадження пакету заходів ми плануємо, що в об’єднаних громадах будуть працевлаштовані кілька десятків молодих фахівців. Більше того, наша ціль – налагодити сталу комунікацію ОТГ та навчальних закладів для формування кількісної та якісної команди кадрів, необхідної громадам. Тому ми працюємо над програмами стажування і практики молодих фахівців у громадах», - зауважив радник з децентралізації Житомирського ЦРМС Сергій Романович.

До активної інформаційно-просвітницької кампанії серед молоді про переваги працевлаштування в ОТГ долучаються Житомирський державний університет ім.І.Франка, Житомирський державний технологічний університет та Житомирський національний агроекологічний університет. Головна мета зустрічей зі студентами – донести можливість успішної професійної реалізації, що з’явилася завдяки децентралізації. Оскільки більшість студентів приїздять на навчання з районів області, саме вони і є цільовою аудиторією. Фахівці Житомирського ЦРМС вважають, що така співпраця з університетами мотивуватиме молодь повертатися працювати додому, допомагаючи розбудовувати об’єднані громади. 

Тергромади Житомирщини працевлаштують кілька десятків молодих фахівців. Фото Дмитра Клименка

За словами Романовича, пакет буде втілюватися в життя завдяки проходженню студентами практики і стажувань в ОТГ. Після цього керівники громад зможуть обрати найкращих до своїх команд. Крім того, на 2018 рік заплановані форуми в ОТГ, спрямовані на пошуки молодих, активних, ініціативних та небайдужих людей. 

У Житомирському ЦРМС готуються також до проведення круглого столу з представниками громадських організацій. Для формування якісного кадрового потенціалу організують стаді-тури для молодих активістів в інші області, тренінги з формування молодих команд ОТГ і конкурс серед об’єднаних громад на найкращу команду.

Читайте також: Понад 7 тисяч посадовців Житомирщини пройшли тренінги із самоврядування

Як приклад активного залучення молодих фахівців до роботи в громаді наводять Баранівську міську ОТГ. Не менший прогрес у розширенні можливостей для працевлаштування молоді має і Чоповицька селищна ОТГ у Малинському районі.  

Очікувані результати пакету «Розвиток людського потенціалу: кадрова політика в ОТГ» - це збільшення кількості працевлаштованих випускників університетів. Крім того, такий підхід зменшить відтік молоді у великі міста та за кордон. Студенти університетів ще під час навчання знатимуть, що вдома у них теж буде робота і можливість розвивати рідне село. Як акцентують в Житомирському ЦРМС, молоді фахівці потрібні не лише у штатах ОТГ, а й у закладах освіти та медицини.

Програма «U-LEAD з Європою» спільно фінансується Європейським Союзом та його країнами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією.    

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-