Понад 7 тисяч посадовців Житомирщини пройшли тренінги із самоврядування

Понад 7 тисяч посадовців Житомирщини пройшли тренінги із самоврядування

Децентралізація
Укрінформ
За рік у Житомирському Центрі розвитку місцевого самоврядування пройшли навчання понад 7 тисяч посадовців ОТГ, органів місцевого самоврядування та державної влади і представників місцевого самоврядування. 

Про це у вівторок, 30 січня, в рамках Дня відкритих дверей повідомив Василь Невмержицький - директор Житомирського Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону. 

Колектив Центру прозвітував про роботу в 2017 році та презентував представникам об’єднаних територіальних громад плани на 2018 рік.

За рік у Житомирському Центрі розвитку місцевого самоврядування пройшли навчання понад 7 тисяч посадовців. Фото Дмитра Клименка

«За рік ми організували 255 заходів, на яких пройшли навчання понад 7 тисяч посадовців ОТГ, органів місцевого самоврядування та державної влади і представників місцевого самоврядування. Центр постійно акумулює нові знання, ідеї розвитку, практичні алгоритми з метою вирішення проблем громад. Нові команди, які сформували органи управління ОТГ, отримали доступ до бази знань країн, які також впроваджують реформу децентралізації», - зазначив Невмержицький. 

Торік команда Житомирського ЦРМС організувала 50 тренінгів, 30 семінарів, 20 круглих столів та більше 10 навчальних поїздок Україною та за кордон. Для фахівців ОТГ радники проводили навчання з міжмуніципального співробітництва, енергоменеджменту, проектного менеджменту, стратегічного планування, управління фінансами, реформування та розвитку освітньої та медичної систем, розвитку культури і туризму.

Команда Житомирського ЦРМС створила чіткий план діяльності і на 2018 рік. Зокрема, одне із завдань – це робота, спрямована на створення та доведення до виборів 7 ОТГ в Андрушівському, Бердичівському, Малинському, Ружинському, Черняхівському, Овруцькому та Коростенському районах. Цього року також є плани укласти між ОТГ Житомирщини 10 угод про міжмуніципальне співробітництво. Фахівці Центру працюють над тим, аби в області з’явилося близько 30 інклюзивних ресурсних центрів, створювалися центри безпеки та спільно утримувалися дороги, школи і медичні заклади. Всього у цьому році заплановано провести до 200 навчань та заходів, 12 навчальних поїздок в інші області та участь у двох національних форумах.

Представники об’єднаних громад високо оцінюють роботу Житомирського ЦРМС. Голова Ушомирської ОТГ Людмила Мала розповіла: «До об’єднання, коли я була сільським головою, для нас проводили навчання, але те, що робить Центр зараз, повністю відповідає нашим запитам і потребам. У ньому навчаються не лише голови ОТГ, а й весь колектив має можливість отримати нові знання. Важливо, що разом із фахівцями Центру ми формуємо пріоритети для своїх громад і отримуємо консультації і реальну допомогу».

Нині завершується формування команди Житомирського ЦРМС, до якої увійдуть радники з децентралізації, комунікації, муніципальних послуг, просторового планування та управління ресурсами, регіонального розвитку та місцевих фінансів.

Програма «U-LEAD з Європою» спільно фінансується Європейським Союзом та його країнами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією.    

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-