В Україні впроваджують

В Україні впроваджують "Місцевий індекс прав людини"

Укрінформ
Українська Гельсінська спілка з прав людини та Секретаріат Уповноваженого ВР з прав людини презентували методологію нового інструменту моніторингу прав людини на місцевому рівні в рамках реалізації проекту “Місцевий індекс прав людини".

Захід відбувся у секретаріаті омбудсмена, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Це еволюція - перехід на новий рівень, місцевий індекс. Ініціатива задумувалась не тільки як інструмент, а й як універсальний механізм, який зможе застосувати будь-хто охочий для вимірювання дотримання прав людини на місцях", - заявив керівник Секретаріату Уповноваженого ВР з прав людини Богдан Крикливенко.

Він наголосив, що новий інструмент особливо важливо застосовувати для досліджень прав людини у населених пунктах, які постраждали від військового конфлікту.

Зазначалося, що методологія Місцевого індексу прав людини може бути використана для оцінки впровадження Україною нещодавно прийнятої резолюції ПАРЄ 2198 "Гуманітарні наслідки війни в Україні".

Індекс дозволяє оцінювати як загальні права людини (від базових до участі в місцевому управлінні), так і особливі, як, наприклад, право на гідний життєвий рівень та інтеграція внутрішньо переміщених осіб та інших постраждалих осіб.

Читайте також: Гройсман: Час посилити відповідальність місцевої влади за використання ресурсів

Крім того, організатори представили результати пілотного моніторингу за допомогою Місцевого індексу прав людини в Ужгороді та в Білозірській ОТГ на Черкащині. Впродовж наступних трьох місяців команда проекту планує провести пілотні моніторинги семи населених пунктів Дніпровської, Донецької та Сумської областей.

Ініціатива "Місцевий індекс прав людини" реалізується спільною командою УГСПЛ та Секретаріату Уповноваженого ВР з прав людини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-