Розкрадання у Миколаєві: чотирьом фігурантам обрали запобіжні заходи

Розкрадання у Миколаєві: чотирьом фігурантам обрали запобіжні заходи

Укрінформ
Чотирьом з п’яти членів групи на чолі з депутатом Миколаївської міської ради від фракції Опозиційного блоку Ігорем Копійкою, яких підозрюють в систематичному розкраданні бюджетних коштів, обрано запобіжні заходи.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Миколаївської області. 

«Незважаючи на різні інсинуації, затягування судових процесів, слідчим суддею Заводського районного суду м. Миколаєва підтримано позицію прокуратури та чотирьом з п’яти членів групи уже обрано запобіжні заходи», - йдеться у повідомленні.

Прес-служба зазначає, що депутату міської ради, його помічнику та одному з керівників підприємств обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із встановленням застави у розмірі від 500 тис. грн до 16 млн 753 тис. грн, сину депутата обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Читайте також: Миколаївського депутата від Опоблоку заарештували із заставою у понад мільйон гривень

Найбільша застава у помічника депутата Дмитра Рябця - 16 млн 753 тис грн.

Стосовно ще одного фігуранта справи засідання суду з обрання запобіжного заходу перенесено на 29 січня.

Прокуратура нагадує, що члени групи підозрюються у вчиненні ряду тяжких та особливо тяжких кримінальних правопорушень. А саме, це ч.1 ст.255 та ч. 3 ст. 27, ч.4 ст.28, ч.3 ст.191, ч.3 ст.27 та ч.4 ст.28, ч.3 ст.369 КК України (створення злочинної організації з метою вчинення тяжкого чи особливо тяжкого злочину, а також керівництво такою організацією або участь у ній, або участь у злочинах, вчинюваних такою організацією, організація підготовки та вчинення у складі злочинної організації заволодінням чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене повторно та за попередньою змовою групою осіб, організація підготовки та вчинення у складі злочинної організації надання службовій особі, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди за вчинення та не вчинення службовою особою в інтересах того, хто надає таку вигоду, дій з використанням наданого їй службового становища).

Як уже повідомляв Укрінформ, головному фігуранту цієї справи - заступнику голови фракції «Опозиційний блок» Миколаївської міської ради Ігорю Копійці - суд дав можливість вийти під заставу в 1 мільйон 57 тисяч гривень.

Копійці інкримінують, що він зі своїм сином, помічником та двома керівниками підприємств житлово-комунального господарства систематично займались розкраданням бюджетних коштів. Вони були викриті на передачі хабара у сумі 250 тисяч гривень співробітнику прокуратури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-