Одеський губернатор зробив

Одеський губернатор зробив "певні висновки" після снігового буревію

Укрінформ
Голова Одеської ОДА Максим Степанов вважає успішними дії служб оперативного реагування під час ліквідації наслідків снігового буревію у південних районах Одещини. Водночас зроблено певні висновки щодо підготовки до наступного зимового сезону.

Про це він заявив, коментуючи роботу енергетиків, дорожників та інших служб на прохання кореспондента Укрінформу.

"Стихійні явища, які ми спостерігали 18 січня у південних районах Одещини, можна порівнювати з негодою 2000 і 1975 років. Ліквідувати наслідки тоді допомагала регіону вся країна. Хочу нагадати, що уже 19 січня всі автодороги державного значення і більшість обласних автодоріг завдяки зусиллям дорожників та підрозділів ДСНС були відкриті. Проблема виникла з поновленням повалених вітром більше 1 тисячі 100 залізобетонних опор ліній електропередач. Для цього потрібен був певний час, і я вважаю, що ми досягли повної взаємодії при цьому всіх оперативних служб. Наразі залишається знеструмленим 31 населений пункт, але протягом одного-двох днів енергопостачання й до них буде відновлено", - зазначив Степанов.

Читайте також: Сніговий буревій на Одещині. Чи буде зроблено висновки?

На думку голови ОДА, добитися успішної взаємодії служб оперативного реагування вдалося завдяки тому плануванню, яке здійснювали протягом кількох місяців.

"Вважаю, що всі служби відпрацювали на високому рівні, хоча зроблено нами й певні висновки, - зауважив Степанов. - Зокрема, у рамках підготовки до наступного зимового сезону належить забезпечити усі медичні заклади дизель-генераторами, щоб гарантувати їх безперебійне функціонування. Так само мають бути генератори у місцях відстою транспорту на автомагістралях, щоб люди могли принаймні підзарядити свої сотові телефони, а також резервні польові кухні".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-