На Львівщині викрили масштабне виробництво фальсифікованого алкоголю

На Львівщині викрили масштабне виробництво фальсифікованого алкоголю

Укрінформ
На Львівщині викрили масштабне виробництво фальсифікованого алкоголю. Вилучено спиртного на 30 мільйонів гривень та понад 2,4 мільйона гривень, здобутих злочинним шляхом.

Про це повідомили у прес-службі Департаменту захисту економіки Національної поліції України.

«Виробництво алкоголю організували жителі Львова - рідні брати. Міні-заводи розташовувались у Пустомитівському та Стрийському районах Львівської області, Мукачівському районі Закарпатської та Тернопільському районі Тернопільської областей. Крім того, поліцейські встановили місця так званих «перевалочних баз», перекрили канали постачання спирту для потреб міні-заводів та встановили місце виготовлення поліграфії», - зазначено у повідомленні.

Читайте також: У Мелітополі накрили міні-спиртзавод із тоннами фальсифікату

«Перевалочні бази» фальсифікату знаходились у Виноградові Закарпатської та в Ковелі Волинської областей, а також у Мостиському, Пустомитівському та Сокальському районах Львівської області. Продукція реалізовувалась великими партіями на територіях прикордонних районів всього Західного регіону держави.

Оперативники Управління захисту економіки у Львівській області Нацполіції спільно зі слідчими та прокуратурою задокументували увесь процес виробництва та збуту фальсифікованих алкогольних виробів.

Читайте також: На Закарпатті в гаражі виявили майже 3 тисячі літрів "паленого" алкоголю

Розслідуючи справу, правоохоронці провели одночасно 52 санкціоновані обшуки, вилучили понад мільйон гривень готівкою, автомобілі елітних марок. Вартість вилученої алкогольної продукції склала 30 мільйонів гривень, а загальна сума вилучених коштів - понад 2,4 мільйона гривень.

На даний час досудове розслідування завершено. Обвинувальні акти та матеріали кримінального провадження скеровано на розгляд до Пустомитівського та Стрийського судів Львівської області.

Читайте також: Податківці знайшли підпільний алкогольний цех

Шістьом фігурантам, які організували масштабне виробництво, інкримінують вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ст.199 (Виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів, білетів державної лотереї, марок акцизного податку чи голографічних захисних елементів), ч.2 ст.204 (Незаконне виготовлення алкогольних напоїв шляхом відкриття підпільних цехів або з використанням обладнання, що забезпечує масове виробництво таких товарів)Кримінального кодексу України.

За вчинення даних злочинів обвинуваченим загрожує позбавлення волі на строк до семи років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-