В Україні відкрито вже 734 ЦНАПи, з яких 75 - в ОТГ

В Україні відкрито вже 734 ЦНАПи, з яких 75 - в ОТГ

Децентралізація
Укрінформ
На сьогодні по всій території України відкрито вже 734 Центри надання адміністративних послуг (ЦНАП), з яких 56 — в об’єднаних територіальних громадах (ОТГ).

Про це заявив віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко під час підсумкової прес-конференції на тему: "Реформи у режимі NON-STOP: децентралізація, енергоефективність, дерегуляція у будівництві".

"734 Центри надання адміністративних послуг зараз уже відкрито, 75 ЦНАПів відкрито за рахунок ДФРР та інших програм, які стосуються надання субвенції по ОТГ", - сказав він.

Також віце-прем'єр висловив подяку партнеру Мінрегіону - Програмі для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку "U-LEAD з Європою", яка також опікується цим питанням.

Читайте також: Зубко назвав пріоритети у сфері децентралізації на 2018 рік

"Для  нас дуже важливе питання надання адміністративних послуг, тому що це — обличчя влади. Кожна людина, кожен громадянин, який звертається до влади за  довідкою, за реєстрацією, за можливістю підтримки, завжди стикався з чергою до кабінету, до бюрократа, це також питання, пов’язане з корупційними ризиками. ЦНАП — це те місце, де взагалі розривається зв’язок між чиновником і громадянином. І тим, як  організовано це спілкування, ми можемо показати саме  обличчя влади", - наголосив Зубко.

При цьому він вказав, окрім якості послуг, на можливість її повсюдності - "киянин може отримати послугу, наприклад, у Харкові, харків’янин — в Донецькій області".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-