Зубко назвав пріоритети у сфері децентралізації на 2018 рік

Зубко назвав пріоритети у сфері децентралізації на 2018 рік

Децентралізація
Укрінформ
Пріоритетними напрямками роботи Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ на 2018 рік є передача на місця повноважень у сфері земельних відносин, запуск Фонду енергоефективності, впровадження Житлового кодексу та ухвалення Містобудівного кодексу.

Про це заявив на підсумковій  прес-конференції у вівторок, 23 січня, віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, повідомляє кореспондент Укрінформу

"Дуже важливим питанням є передача земельних повноважень на місця, об'єднання громад,  запуск Фонду енергоефективності, подальше створення ОСББ", - сказав Зубко.

Він додав, що важливим також є питання розробки стратегії поводження з водними ресурсами, яка дуже давно не переглядалася. У цьому контексті віце-прем'єр зазначив, що наразі існує "дуже велика загроза" по водопостачанню у Донецькій і Луганській областях.

Ще одним пріоритетом 2018 року Зубко назвав впровадження Житлового кодексу.

Читайте також: В Україні сільського населення вшестеро більше, ніж у Європі - Зубко

"Ми вже повинні приймати рішення і переходити на новий сучасний Житловий кодекс. Закон про житлово-комунальні послуги вже прийнятий, але ми поки що живемо по Житловому кодексу,  який приймався в радянській Україні", - зауважив віце-прем'єр.

Окрім того, він наголосив на важливості ухвалення Містобудівного кодексу, який повинен розв'язати питання дерегуляції у будівництві, що накопичилися ще з радянського часу. 

Серед актуальних питань Зубко назва також планування територій та подальшої передачі повноважень державного архітектурно-будівельного контролю на місця. 

"Я думаю, ми будемо приймати рішення про обов'язкову, а не добровільну передачу цих повноважень", - зазначив Зубко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-