Артиста Львівської опери підозрюють у пропаганді сепаратизму

Артиста Львівської опери підозрюють у пропаганді сепаратизму

Укрінформ
Соліста Львівського театру опери та балету ім. Соломії Крушельницької Миколу Санжаревського запідозрили у пропаганді сепаратизму та фінансовій підтримці бойовиків на Донбасі. Керівництво Опери звернулося до СБУ та прокуратури.

Про це повідомляє "Львівський портал"

"Керівництво Львівського театру опери та балету імені Соломії Крушельницької звернулося до Служби безпеки України та прокуратури стосовно соліста Опери Миколи Санжаревського, якого журналісти викрили на пропагуванні сепаратизму та підтримці незаконних формувань на Донбасі. Про це у коментарі "Львівському порталу" повідомив директор Львівської опери Василь Вовкун", - йдеться у повідомленні.

За словами керівника Опери, правоохоронці мають перевірити оприлюднену напередодні інформацію та надати свої висновки керівництву театру. У разі підтвердження інформації про Санжаревського у театрі проведуть загальні збори і "будуть готові приймати радикальні рішення".

Артист наразі перебуває за кордоном. На його сторінці у Facebook з’явився допис, де він звинувачує ЗМІ у наклепі і безпідставно стверджує, що компрометуючий матеріал знято з сайту. У коментарі журналістам інтернет-видання Санжаревський відмовив, пообіцявши дати його "після повернення до України та відвідування відповідних інстанцій на кшталт СБУ".

Читайте також: Обмін полоненими: адвокат припускає повернення “батька “ХНР” в Україну

Напередодні "Львівський портал" розмістив матеріал, заснований на скріншотах акаунту Санжеревського "ВКонтакте", знайдених журналісткою Оленою Добровольською. З них випливає, що артист поширював фейкові новини з  "ДНР" та "ЛНР", підтримував пікети проти мобілізації, а також брав участь у фінансуванні бойовиків псевдореспублік.

8 січня інформацію про Санжаревського оприлюднили на сайті "Миротворець".

Фото: stfeder.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-