У Запоріжжі енергетики мітингують перед ОДА з вимогою погасити зарплатні борги

У Запоріжжі енергетики мітингують перед ОДА з вимогою погасити зарплатні борги

Укрінформ
Співробітники ПАТ «Запоріжжяобленерго» в п'ятницю перекрили центральний проспект Запоріжжя - Соборний, вимагаючи виплати заробітної плати.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу з місця події.

За словами мітингувальників, на сьогодні заборгованість із заробітної плати перевищила 150 мільйонів гривень. Останню заробітну плату люди отримали за серпень поточного року. Енергетики звинувачують в ситуації, що склалася, НКРЕКП, яка впродовж 3 років систематично застосовує до ПАТ «Запоріжжяобленерго» нульовий алгоритм або встановлює багатомільйонні щоденні додаткові відрахування.

Читайте також: Запорізька "Самопоміч" підтверджує затримання керівника фракції в облраді

«Всі кошти, які наша компанія отримує як платню за надану електроенергію, спрямовуються до ДП «Енергоринок». На рахунках самої компанії не залишається коштів ні на проведення операційної діяльності, ні на виплату заробітної плати. Сьогодні енергетики мають намір передати свої вимоги представникам облдержадміністрації, перед будівлею якої проведуть мітинг після завершення перекриття проспекту», - розповів заступник керівника страйкому Леонід Квас.

Як повідомляється, запорізькі енергетики, які сьогодні протягом години перекривали центральний проспект Запоріжжя - Соборний, зараз проводять мітинг перед будівлею Запорізької облдержадміністрації.

«На сьогодні ситуація в компанії катастрофічна. Борг по зарплаті перевищив 150 мільйонів гривень. Останні гроші люди отримали за серпень. Крім того, у компанії абсолютно немає коштів на проведення господарської діяльності: немає грошей на обладнання, на запчастини, навіть на бензин, щоб виїхати на усунення аварії. Понад 15 відсотків колективу енергокомпанії вже звільнилося. Якщо найближчим часом ситуація не зміниться, то забезпечувати енергопостачання і усувати аварії в прифронтовій Запорізькій області буде нікому, нічим і ні на чому», - заявила представник страйкому Ірина Нестеренко.

ПАТ «Запоріжжяобленерго» - компанія, що забезпечує енергопостачання на території Запорізької області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-