Гройсман дав слово прем'єра: освітяни в регіонах будуть із зарплатою

Гройсман дав слово прем'єра: освітяни в регіонах будуть із зарплатою

Укрінформ
Прем'єр-міністр наголосив, що уряд передбачив низку запобіжників для забезпечення нормального фінансування закладів освіти у регіонах, тому трудовим колективам цих закладів нічого не загрожує.

Про це він сказав під час засідання уряду в середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Трудовим колективам і цим закладам абсолютно нічого не загрожує. Це слово прем'єр-міністра. В них буде повноцінно сплачена заробітна плата, забезпечені всі видатки на функціонування цих закладів. Насправді в рамках децентралізації, ми розподілили кошти у місцеві бюджети і повноваження. З 2015 року ми кошти передали, а повноваження почали передавати поетапно. Хочу сказати, що перший і другий рівень акредитації вже три роки мав бути на місцевому рівні фінансування. Для цього ми в обласні бюджети закріпили надходження 10% податку на прибуток підприємств, які працюють в регіоні", - сказав Гройсман.

Він додав, що влада закладає відповідні запобіжники, щоб навчальні заклади нормально функціонували. "Ми закладаємо дуже багато запобіжників. Наприклад, дотації у розмірі 16,5 млрд грн. Ми підстрахуємо кожен заклад, взагалі проблем не буде", - сказав Гройсман.

Читайте також: Мовні дебати не вплинули на рух освітньої реформи - Кириленко

Водночас під будівлею Кабінету міністрів 6 грудня представники вищих навчальних закладів проводили акцію протесту з вимогою забезпечити державне фінансування вишів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-