Мовні дебати не вплинули на рух освітньої реформи - Кириленко

Мовні дебати не вплинули на рух освітньої реформи - Кириленко

Укрінформ
Мовний скандал жодним чином не вплинув на рух освітньої реформи.

Про це віце-прем'єр-міністр В'ячеслав Кириленко сказав в понеділок у вечірньому ефірі ICTV, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Нічого у нас не призупинилося, просто усі сфокусувалися на дебатах навколо 7 статті (мовної)  і значною мірою штучно сфокусувалися, тому що деякі наші недоброзичливці з-за кордону хочуть там, за кордоном, робити на цьому політичний капітал", - сказав Кириленко.

Він наголосив, що суть освітньої реформи зовсім в іншому. Йдеться про 12-річну освіту, батьківське самоврядування, громадський контроль за навчальними процесом, нові освітні стандарти, потужніше фінансування, більші зарплати вчителям і ще багато чого, про оновлення матеріально-технічної бази ПТУ та низку інших позитивних зрушень.

Читайте також: Глава МЗС вірить, що Україна зможе порозумітися з Угорщиною

"Це все є у законі, бо він не тільки про мову. Українську мову ми дійсно шануємо, вона буде домінуючою в освіті і це без питань, але - це й про профтехосвіту, і про вищу освіту, і про загальні зовсім інакші стандарти освіти", - сказав віце-прем'єр-міністр.

"Нова освітня реформа не те, щоб призупинила, а вона навпаки семимильними кроками починає рухатися країною, і це буде помітно у наступному році" - переконаний Кириленко.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 5 вересня проголосувала за реформу освіти. Ключовими її нововведеннями стала 12-річна школа і підвищення зарплат вчителям, але найконфліктнішим аспектом освітньої реформи стало мовне питання, тобто право національних меншин навчатися рідною мовою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-