Глава МЗС вірить, що Україна зможе порозумітися з Угорщиною

Глава МЗС вірить, що Україна зможе порозумітися з Угорщиною

Укрінформ
Угорщина не може зашкодити зближенню України з Євросоюзом, оскільки наша держава вже підписала Угоду про асоціацію з ЄС, має з країнами-членами ЄС безвізовий режим, спільні практичні проекти і плани на майбутнє.

Про це заявив у прямому ефірі "112 каналу" міністр закордонних справ України Павло Клімкін, повідомляє кореспондент Укрінформу.  

"Навіть якщо якесь засідання з ініціативи угорців буде перенесено, це ніяк не зашкодить змісту нашої співпраці (з ЄС. - Ред.). У нас є Угода про асоціацію, у нас є безвізовий режим, у нас є плани на майбутнє, практичні проекти, у нас є рух до цифрового союзу, до того, яким чином розвивати проекти у сфері енергетики і транспорту. Цьому всьому за визначенням Угорщина шкодити не може", - сказав Клімкін.

Водночас він підкреслив, що з метою пошуку взаєморозуміння необхідно розмовляти і з угорською громадою в Україні, і з владою Угорщини.

Читайте також: Уряд Угорщини консультується із Шуфричем про відносини з Україною

"Я угорцям сказав: євроінтеграції наших громадян угорського походження не можна досягти, просто роздаючи угорські паспорти. Рецепт успіху євроінтеграції для них у тому, щоб рухатися з Україною до Європейського Союзу. І насправді вони це усвідомлюють, але, зрозуміло, що є внутрішньополітична ситуація, є емоція. Проте я впевнений, що ми поступово досягнемо порозуміння - нам потрібно постійно і послідовно на це працювати", - резюмував Клімкін.

Як повідомляв Укрінформ, через новий закон про освіту в Україні, який змінює підхід до навчання мовами нацменшин, Угорщина заблокувала грудневе засідання комісії "НАТО – Україна".

Ще раніше уряд Угорщини заявив про намір блокувати всі подальші рішення Європейського Союзу, спрямовані на зближення ЄС із Україною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-